Com us he comentat amb l'entrada de les castanyes, aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades.... i els panellets... i el moscatell o vi dolç... a què sí?

Doncs aquí us deixo quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn. Tot i així, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini... però jo penso que es couen més ràpid i és una bona forma de conservar-los a posteriori. Visca la Castanyada!

Ingredients

3 moniatos grans

paper d'alumini

Preparació
1.
moniato al forn pas1

Jo tinc la mania de rentar-los una mica prèviament, per allò de les restes de terra o d'altres elements químics que puguin contenir. Sóc maniàtic, ho sé.

2.
moniato al forn pas2

Ara els emboliquem, un a un, amb paper d'alumini.

3.
moniato al forn pas3

Els col.loquem en una safata pel forn.

4.
moniato al forn pas4

I els enfornem a uns 220 graus... durant, aproximadament, 100-120 minuts. De tant en tant els intenteu aixafar amb una forquilla per comprovar si ja són cuits o no.

5.
moniato al forn pas5

Passat aquest temps... ja tindrem els moniatos apunt. Si no s'han de consumir, és millor mantenir-los tancats.

6.
moniato al forn pas6

Estan perfectes... es desfan gairebé.

7.
moniato al forn pas7

Ara només els haureu de combinar amb unes castanyes gallegues.

8.
moniato al forn pas8

Us recomano la visita de la recepta "Castanyes torrades".

9.
moniato al forn pas9

I poca cosa més, que gaudir dels moniatos, de les castanyes i dels panellets en una data tal assenyalada en la nostra agenda cultural. Bon Profit!