Malestar per la direcció de Ciutadans. El portaveu de Cs a l'Ajuntament de Sevilla, Álvaro Pimentel, ha presentat aquest dilluns la seva renúncia a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Sevilla i ha tramitat la seva baixa com a afiliat a la formació política, que actualment compta amb quatre edils en el consorci. El mateix Pimentel ho ha anunciat aquest matí en un comunicat publicat en xarxes socials, en el qual dona compte del seu desacord amb la gestora andalusa i direcció del seu partit que, segons el regidor, li havia advertit de l'obertura d'un expedient sancionador per la seva oposició a la seva successió com a portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament. En la mateixa línia que altres companys dimitits, Pimentel lamenta en el text que els "rèdits personals i del partit siguin per sobre de l'interès general" de la població. Pimentel ja va substituir al seu dia el portaveu trànsfuga que va renunciar i es va canviar al PP.

Direcció inflexible

A la carta per comunicar la seva renúncia publicada aquest dilluns a Twitter, Pimentel assegura que "davant de la incomprensible negativa de la gestora autonòmica de Ciutadans de negociar una successió assenyada, se'm fa impossible desenvolupar la meva tasca com a regidor amb l'ultimàtum d'un compte enrere en marxa amb la qual no estic d'acord", assenyala en el seu comunicat el regidor, que al setembre ja va anunciar que no seria candidat a l'Alcaldia de Sevilla. Pimentel va substituir com a portaveu del grup en el consistori a Javier Millán, qui també va renunciar per posteriorment ingressar en el PP i ser nomenat delegat territorial de Justícia, Administració Local i Funció Pública de la Junta d'Andalusia.

Transfuguisme a Ciutadans

Les dimissions en Ciutadans sovint van de bracet del transfuguisme a altres partits. La setmana passada, el Govern andalús va fitxar l'expresidenta del Parlament autonòmic, Marta Bosquet, que va ser una de les representants més destacades de Ciutadans a la comunitat, per a la presidència de l'Institut Andalús d'Investigació i Formació Agrària (Ifapa), pertanyent a la Conselleria d'Agricultura. Aquesta decisió va ser adoptada una setmana després que s'anomenés a l'exvicepresident i exlíder regional de Ciutadans, Juan Marín, president del Consell Econòmic i Social d'Andalusia.