El passat mes d'agost va néixer SomosCs, un grup dins del partit format per als càrrecs del partit com les vicealcaldesses de Saragossa i Alacant, Sara Fernández i Mari Carmen Sánchez, els quals demanen la renúncia en bloc de la direcció i la celebració d'una assemblea extraordinària per designar un nou equip. Aquest projecte xoca frontalment amb els plans de refundació de l'executiva d'Inés Arrimadas. Tanmateix, està seduint a més militants de la formació taronja, tant és així que una vintena de regidors de municipis alacantins s'han sumat a SomosCs i, per extensió, a la demanda de la dimissió de tota la cúpula del partit, segons informa El Independiente

Amb la nova suma dels regidors d'Alacant el manifest de SomosCs ja suma 700 signatures que demanen el cap d'Arrimadas i la resta de la cúpula, així com la convocatòria d'una Assemblea General Extraordinària per escollir un nou lideratge. Des de la plataforma, apunten que els calen 2.000 signatures per seguir els estatuts i poder convocar aquesta assemblea. "Des de SomosCs, s'alerta que la refundació està sent una farsa perquè estan participant - reconegut públicament per la direcció del partit- persones alienes al projecte a la vegada que s'està deixant sense veu i sense poder de decisió a la gran majoria d'afiliats", denuncien a través de les seves xarxes socials. 

Una refundació que fa aigües

El procés iniciat fa uns mesos per refundar el partit no està sent la solució als problemes del partit que podrien haver augurat els seus líders. D'ençà que va començar la refundació, centenars de militants han demanat el cap d'Inés Arrimadas, qui no ha descartat aquesta opció, però es nega a fer-ho abans d'acabar amb el procés de refundació. Aquesta darrera negativa és un gran impediment per la militància que considera que cal començar de zero com abans millor i no refundar en mans de qui han acumulat desfetes electorals.

Aquesta picabaralla interna entre les dues aproximacions al futur de la formació ha acabat amb membres destacats estripant els carnets del partit, per exemple, Ignació Aguado. A finals del passat mes d'agost, Aguado va anunciar que marxava. Un més a la llarga llista de càrrecs que abandonen el vaixell taronja. Qui va ser conseller d'Esports i Transparència, i portaveu del govern de la Comunitat de Madrid va acabar fora de les institucions quan el seu partit va perdre les eleccions madrilenyes. 

El procés de refundació està costant sang al partit i no està reportant els resultats que se'n podria esperar, ja que les enquestes no els donen cap diputat en les pròximes eleccions generals. No es tracta d'un sondeig puntual sinó que és una tònica que fa mesos que s'allarga.