La diputada de Ciutadans per Almeria Marta Bosquet ha sortit escollida aquest dijous com a nova presidenta del Parlament andalús. Ho ha aconseguit amb els vots de la seva formació, els del PP i de Vox en la sessió constitutiva de la cambra andalusa que se celebra aquest dijous.

Bosquet ha rebut els 26 vots del PP, els 21 de Ciutadans i també els 12 de Vox —després de l'acord aconseguit entre els populars i la formació que dirigeix Santiago Abascal—, de manera que la parlamentària d'Almeria ha estat elegida amb 59 vots, més que la majoria absoluta de la cambra, situada en 55 escons

Endavant Andalusia ha presentat com a candidata Inmaculada Nieto, que ha obtingut només 17 vots del seu grup i 33 del PSOE.

La nova presidenta serà a partir d'ara qui dirigeixi la ronda de converses amb els grups i qui proposi el candidat a la presidència de la Junta, que serà Juanma Moreno, gràcies al pacte de governabilitat aconseguit pel PP i Ciutadans, que comporta que la presidència del Parlament autonòmic recaigui en la formació taronja i la del Govern de la Junta en mans del PP.

Qui és Marta Bosquet?

Nascuda a Almeria l'any 1969, Marta Bosquet Aznar és llicenciada en Dret per la Universitat de Granada. Després de treballar uns anys en un bufet d'advocats, el 1998 va decidir instal·lar-se pel seu compte i obrir la seva pròpia assessoria jurídica, laboral i comptable, que va mantenir fins al 2015.

Lletrada del servei de víctimes de violència de gènere des del 2003 al 2008, ha exercit també en l'assistència jurídica a menors i d'estrangeria i ha estat professora de Dret Penal I i II en el Centre d'Estudis Universitaris d'Almeria, entre els anys 1999 i 2000. El 2003 Bosquet va assumir l'assessoria jurídica externa del partit polític Grup Independent per Almeria i al desembre de 2013 va decidir afiliar-se a Ciutadans, per implicar-se en l'impuls de la constitució de l'agrupació del partit taronja en aquesta ciutat.

En les eleccions del març del 2015 i després d'encapçalar la llista per aquesta província, va aconseguir un dels nou escons que Ciutadans va obtenir al Parlament andalús, on va exercir com a portaveu adjunta del seu grup. Bosquet va tenir un paper destacat en la comissió de recerca sobre les subvencions concedides per la Junta per als cursos de formació per a l'ocupació, que, impulsada pel seu grup, es va desenvolupar durant més d'un any i mig, encara que es va saldar amb un dictamen final en el qual no es recollien responsabilitats polítiques.

La nova presidenta del Parlament és també portaveu de Ciutadans en aquesta província i secretària provincial d'acció institucional, així com membre de la junta directiva d'aquesta província i de la junta directiva estatal de Ciutadans, en què és la responsable de la secretaria de dependència i discapacitat.