La fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, ha anunciat que deixa aquest partit i se suma al Partit Popular.

Roldán, que va vèncer a les primàries per ser candidata a les eleccions al Parlament del 14-F, però que va ser substituïda posteriorment per Carlos Carrizosa, ha comunicat la seva decisió via Twitter: "Avui finalitzo la meva etapa a Cs". Així mateix ha anunciat que seguirà defensant els seus valors polítics "des del projecte d'Alejandro Fernández", líder del PP a Catalunya, y serà la número dos de la llista dels populars al 14-F. 

 

En una carta adjunta al seu tuit, Roldán explica que ha renunciat al seu escó com a senadora i també als càrrecs orgànics de partit. Amb tot, no explicita que deixi el Parlament, on forma part ara de la Diputació Permanent.

En aquesta carta, adreçada als seus companys, afiliats i simpatitzants de Ciutadans, explica que ha pres la decisió d'estripar el carnet del partit després "d'un llarg, i no fàcil, procés de reflexió". La fins ara senadora diu que hi ha "certes decisions adoptades per l'executiva permanent del partit, moltes d'elles preses de manera unilateral, apartant-se de l'essència del partit".

"Ciutadans va néixer com a dic de contenció al nacionalisme i no com a sostenidor dels que, amb els seus pactes, donen ales als que pretenen trencar el nostre país", assenyala. I continua: "La governabilitat d'aquest país no pot descansar en aquells que tenen com a objectiu dinamitar el nostre estat de dret, i aquesta ha de ser sempre una línia vermella", afegeix.

Roldán relata que és fidel als principis i valors que van fer-la entrar en la política fa sis anys, amb l'esperança d'obrir "una nova etapa a Catalunya, de la mà d'un partit constitucionalista, ferm defensor de la llibertat, la igualtat i la convivència". Situa com a "èxits" la victòria de Cs a les eleccions catalanes del 2017.

"Constitucionalisme fort, no només a Catalunya"

El nou fitxatge del PP apunta que ara més que mai cal "un constitucionalisme fort, no només a Catalunya" i que en aquesta tasca no pot haver-hi "titubejos". Crida a la "valentia i amplitud de mires" davant dels nous comicis a Catalunya "per construir un projecte comú amb sentit d'estat, capacitat de gestió i, sobretot, sense complexos davant del separatisme". I assenyala que aquest projecte avui l'encarna Alejandro Fernández: "És un honor anunciar que em sumo al seu projecte a Catalunya, convençuda que faig el pas en la direcció correcta".

Finalment, Roldán fa un agraïment especial a Albert Rivera, de qui diu que sempre va creure en ella.

Primer acte amb el PP, avui mateix

A més, Roldán participarà avui mateix en un acte del Partit Popular a l'hotel Grand Marina de Barcelona, on mantindrà amb Alejandro Fernández un diàleg amb el títol Sumant per Catalunya.