Continua la crisi interna a Ciutadans amb un nou trànsfuga. Fran Hervías, exsecretari d'Organització, ha anunciat que es passa al Partit Popular després de les desavinences amb la direcció del partit. En una entrevista a El Mundo, el senador ha explicat que, a parer seu, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, s'ha convertit en una "crossa més del 'sanchisme'". "El 'sanchisme' és incompatible amb la llibertat, i així ho he intentat fer-ho veure en diverses ocasions sense èxit", ha dit Hervías, que creu que la "banda" que governa té com a "únic objectiu aniquilar el marc constitucional".

"Cs va néixer per fer front a aquells que busquen retallar els nostres drets i llibertats. No lluitem i sacrifiquem tant per convertir-nos en un més de la banda. Cs ja no és part de la solució d'Espanya, sinó un problema. Per mi, l'estratègia d'apropar-se a Sánchez i Iglesias és totalment errònia", ha criticat.

En aquest sentit, ha afirmat que el detonant per marxar no va ser la moció de censura a Múrcia, sinó l'actitud del partit en les eleccions catalanes del 14-F, quan Cs va dir que donaria suport al PSC, al seu entendre, "el major còmplice d'allò que combatia el partit a Catalunya".

"Ara és el moment. No ens podem quedar de braços plegats i ara vull aportar el meu granet de sorra perquè Pablo Casado faci fora Sánchez del govern espanyol. És el moment de sumar-nos a la centredreta i al liberalisme", ha explicat. A més, ha assegurat que farà tot el possible perquè més militants se sumin al transfuguisme.

De fet, ahir, en una carta a la directiva del partit, ja els va anunciar que estripava el carnet de Ciutadans.

Fran Hervás dimisión @FranHervias

 

Arrimadas no descarta dimitir 

Quan falta un dia per la celebració del comitè executiu de Ciutadans del pròxim dilluns, la presidenta de la formació, Inés Arrimadas no descarta dimitir del càrrec. El fracàs de la moció de censura contra el PP a Múrcia ha deixat palesa la crisi del partit i, tal com ha explicat el diari La Razón, és possible que Arrimadas hagi de pagar el preu més alt. 

Arrimadas es troba sola, sense autoritat ni suport per coordinar la direcció del partit, segons La Razón, pràcticament només pot comptar amb el seu grup parlamentari al Congrés. És en aquest context en el qual no es descarta cap escenari de cara a la convocatòria del Comitè, fins i tot la seva sortida de la presidència. 

Cal tenir en compte que aquesta reunió no estava prevista inicialment, sinó que es va convocar arran de les pressions de diversos importants dirigents del partit. Aquests són el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; el portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Toni Cantó; i la ja exconsellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera