El PSOE surt a defensar Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. Després que un jutjat hagi obert diligències prèvies contra la dona del president espanyol per investigar les relacions que ha mantingut amb diverses empreses que han rebut fons de la Moncloa, diferents veus socialistes acusen Manos Limpias de presentar una “denúncia falsa”. El més crític ha estat el portaveu del PSOE en el Congrés, Patxi López, que ha lamentat que Espanya s’hagi convertit en “un país en el qual cal demostrar la innocència”. Una de les cares visibles del PSOE, molt pròxim a Pedro Sánchez, ha reprovat una estratègia en la qual “es llancen acusacions sense cap dada, sense cap informació veraç i sense cap prova” amb l’única voluntat de “fer mal, embrutar i difamar”. “Aquí hi ha persones a les quals difamen que han de demostrar que són innocents, és tremend”, ha exclamat. “S’insulta i es difama perquè sí, ja està bé, un n’està fart”, ha rubricat.

🔎 Què és Manos Limpias? El sindicat que ha perseguit l’independentisme i ara denuncia Begoña Gómez

 

 

També als passadissos del Congrés, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, s’ha limitat a respondre que tot plegat neix d’una “denúncia falsa” i la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha lamentat les gesticulacions del “pitjor PP de la història”. Montero ha acusat els populars d’utilitzar “una denúncia falsa d’una organització ultradretana per difamar i injuriar a la presidència del govern espanyol”. “No consentirem que aquestes trampes trumpistes soscavin la democràcia d’Espanya que s’ha construït amb tant esforç”, ha reblat.

Finalment, a través de Twitter, el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha denunciat que “no és la primera vegada” que els socialistes viuen “campanyes d’assetjament i enderrocament, amb falsedats i denúncies falses”. “La veritat sempre s’obre pas”, ha conclòs.

És la reacció pública dels socialistes després que hagi transcendit que el Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid ha obert diligències prèvies amb l’objectiu d’investigar les relacions que ha mantingut Begoña Gómez amb diverses empreses privades que han acabat rebent fons i contractes públics de l’Executiu espanyol. És a dir, la investigació busca dirimir si s’han comès delictes de tràfic d’influències i corrupció. El cas està en mans del magistrat Juan Carlos Peinado, que ha ordenat la citació de diversos testimonis per delimitar els negocis de Gómez i la seva relació amb la Moncloa.

Pedro Sánchez: “Continuo creient en la justícia”

L’únic pronunciament del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat durant la sessió de control a pregunta de Gabriel Rufián: “Seré breu, un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, continuo creient en la justícia d’aquest país, en la seva autonomia, independència i separació de poders”, ha manifestat.

L’Oficina de Conflicte d’Interessos va arxivar la denúncia del PP contra Sánchez

Fa unes setmanes, el PP va acusar Pedro Sánchez de conflicte d’interessos. El PP va esgrimir que el fet que Sánchez votés a favor del rescat milionari d’Air Europa en el Consell de Ministres era un clar conflicte d’interessos a causa del conveni de col·laboració que va firmar Air Europa amb l’IE Africa Center quan el dirigia Begoña Gómez. A més, la parella del president espanyol es va reunir el 2020 amb Víctor de Aldama (investigat i presumpte comissionista del cas Koldo) i Javier Hidalgo (conseller delegat de Globalia, propietària d’Air Europa), per parlar sobre noves oportunitats de negoci. Tanmateix, l’Oficina de Conflicte d’Interessos va arxivar la denúncia.