La pregunta que li ha fet Gabriel Rufián a Pedro Sánchez en la sessió de control d’aquest dimecres ha estat breu, clara i concisa: “Creu vostè en la justícia?”. El sentit de la pregunta era un: denunciar la persecució contra l’independentisme a través de les clavegueres de l’Estat. El sentit de la resposta del president del govern espanyol ha estat un altre: aprofitar la pregunta del líder d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats per reaccionar a la notícia que ha trasbalsat l’executiu socialista, l’obertura de diligències prèvies contra Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, per presumpte tràfic d’influències. “Seré breu; en un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, continuo creient en la justícia d’aquest país”, ha manifestat.

 

Gabriel Rufián ha intentat que el seu cara a cara amb Pedro Sánchez no se sortís del seu carril, i ha començat la seva rèplica afirmant que “avui és un mal dia perquè sent vostè en les seves carns la guerra bruta”. I ha continuat recordant que “aquesta injustícia fa temps que passa”. “Un ministre de l’Interior es ficava en un despatx a conspirar contra els que no li agradava com pensaven; i hem vist com es desinformava i es comprava un troià a Israel per espiar el sindicalisme, l’independentisme i fins i tot a vostè” a través de Pegasus, ha afegit. Finalment, li ha preguntat al líder socialista “què pensa fer” amb les víctimes de les clavegueres de l’Estat. El president espanyol, però, ha respost també en relació amb el cas de la seva dona: “Insisteixo en allò que he dit, que és que un dia com avui, malgrat tot, continuo creient en la justícia del meu país, en la seva autonomia, independència i separació de poders; des que vam entrar a la Moncloa van sortir totes aquestes corrupcions que efectivament avergonyeixen els demòcrates”.

També és important destacar que Alberto Núñez Feijóo no ha atacat Pedro Sánchez a través d’aquesta obertura de diligències contra la seva dona. No se n’ha referit. Ha optat per la clemència contra el president del govern espanyol i ha deixat que siguin els seus companys de partit qui, en tot cas, en facin sang.

En canvi, ha començat la seva intervenció felicitant el PNB per la seva victòria davant Bildu —només per 29.000 vots— en les eleccions d’Euskadi del passat diumenge. De la mateixa manera, ha felicitat Pedro Sánchez per l’èxit de l’esquerra abertzale en aquells comicis, que van aconseguir empatar en escons contra la força guanyadora, el Partit Nacionalista Basc. “Vostè és indissociable de l’independentisme”, ha asseverat el líder del PP.

L’obertura de diligències contra Begoña Gómez

El Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid ha obert diligències prèvies contra Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, per investigar les relacions que ha mantingut amb diverses empreses privades que han acabat rebent fons i contractes públics de l'Executiu espanyol. Es tracta d’una investigació per dirimir si s'han comès delictes de tràfic d'influències i corrupció. De moment, el magistrat Juan Carlos Peinado ha ordenat la citació de diversos testimonis per delimitar els negocis de Gómez i la seva relació amb la Moncloa. Les diligències s'han declarat secretes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!