L’Oficina de Conflicte d’Interessos ha arxivat la denúncia que va interposar la setmana passada el PP contra Pedro Sánchez per determinar la responsabilitat del president del govern espanyol en el rescat d’Air Europa, a conseqüència dels vincles de la seva parella, Begoña Gómez, amb la companyia. Així ho ha anunciat aquest dilluns la portaveu del PSOE, Esther Peña, que ha demanat al partit d’Alberto Núñez Feijóo fer “menys soroll” i l'ha instat a fer efectiva la “dimissió immediata” d’Isabel Díaz Ayuso, pel frau de la seva parella amb Hisenda. Així, la socialista ha tornat a demanar explicacions per l'aparició del popular Miguel Tellado al sumari del cas Koldo. "Intentarem rebaixar el to", ha asseverat la portaveu del PSOE. 

Air Europa havia signat un conveni de col·laboració amb l’IE Africa Center que dirigia Begoña Gómez. A més, la parella del president espanyol es va reunir el 2020 amb Víctor de Aldama, investigat i presumpte comissionista del cas Koldo, i Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia (propietària d’Air Europa), per parlar sobre noves oportunitats de negoci. Justament fa uns dies, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, va deixar la porta oberta a fer comparèixer Begoña Gómez davant la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat.

De fet, Air Europa ha confirmat ara que Gómez es va reunir el juny i el juliol del 2020 amb Javier Hidalgo, conseller delegat de l'aerolínia en aquell moment. Va ser enmig d'aquestes dues trobades quan es va aprovar el mecanisme de rescat d'empreses privades afectades per la covid i, quatre mesos després, Air Europa va rebre 475 milions d'euros de l'estat espanyol.

El que critiquen des del PP, fet pel qual estudien denunciar el president espanyol al Tribunal Suprem, és que Sánchez no s'absentés del Consell de Ministres del 2 de novembre del 2020, quan es va aprovar el rescat. Els populars al·leguen que en aquella reunió "es van prendre decisions favorables a una companyia que tenia vincles de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona, Begoña Gómez".

Però l'argument del PSOE per defensar-se dels atacs del PP és que els arguments dels populars no se sostenen per enlloc, en tant que Feijóo també hagués rescatat una empresa com Air Europa en un moment tan crític com la pandèmia del coronavirus. Així, veuen trampós vincular el rescat per part dels socialistes a qualsevol vincle dels empresaris amb Begoña Gómez. Argumenten, a més, que no s’ha publicat encara cap informació que expliqui el contingut de les trobades entre els responsables de la companyia i la parella del president. Per altra banda, els socialistes també assenyalen que no és obligació del partit informar sobre la "vida privada" de la parella del president espanyol. El cas, però, és que els socialistes demanen igualment la dimissió d'Isabel Díaz Ayuso pel cas de la seva parella. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!