“Fa mala olor”. Alberto Núñez Feijóo multiplica els atacs cap a Pedro Sánchez pel cas Koldo. El líder del Partit Popular assegura que si el president espanyol va votar a favor del rescat milionari d’Air Europa malgrat els vincles de la seva dona, Begoña Gómez, amb la companyia àrea, podria haver incorregut en “un supòsit de conflicte d’interessos”. Feijóo recorda que això està “tipificat” a l’ordenament jurídic: donaria lloc, “com a mínim”, a un procediment administratiu i, “si escau”, podria derivar en un procediment judicial. El cap de l’oposició es pregunta si Pedro Sánchez “va votar a favor dels crèdits i préstecs en quanties superiors a 700 milions d’euros a favor d’una companyia que tenia contracte de manera directa o indirecta per finançar alguna activitat de la seva dona”. Air Europa havia signat un conveni de col·laboració amb l’IE Africa Center que dirigia Begoña Gómez. A més, segons alguns mitjans, Gómez s’hauria reunit el 2020 amb Víctor de Aldama, investigat i presumpte comissionista del cas Koldo, i Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia (propietària d’Air Europa), per parlar sobre noves oportunitats de negoci. Justament fa uns dies, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, va deixar la porta oberta a fer comparèixer Begona Gómez davant la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat.

 

Per Alberto Núñez Feijóo, els primers cent dies del govern espanyol es resumeixen en la “corrupció política” de l’amnistia i la “corrupció econòmica” del cas Koldo, una trama que arriba “al partit, al govern espanyol i a la casa del president”. En una entrevista a Onda Cero, el líder del PP ha tornat a demanar explicacions a Sánchez i li ha retret que, en lloc de respondre les preguntes, el president es dediqui a “insultar, desprestigiar, desqualificar i posar el ventilador”.

El PP demana reobrir el cas Delcy

Encara sobre el cas Koldo, Feijóo ha relacionat la suposada trama en la compra de mascaretes amb el cas Delcy, la reunió entre José Luis Ábalos quan era ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i Delcy Rodríguez, vicepresidenta de Veneçuela, a la sala VIP de l’Aeroport de Barajas el gener del 2020 quan Rodríguez tenia prohibit l’accés a l’espai Schengen. El jutjat d’Instrucció 31 de Madrid va acabar arxivant la causa. Ara, Feijóo considera que hi ha una “evident relació directa” entre la compra de mascaretes, les maletes i la forma i les condicions del rescat de l’aerolínia Air Europa. “Començo a veure que els integrants de la trama són els que van anar a l’aeroport de Barajas a recollir les maletes de la senyora Delcy”, ha asseverat. Davant d’això, reclama “reobrir el cas de les maletes veneçolanes a l’aeroport de Barajas” per “investigar-ho”.

Feijóo, sobre la investigació a la parella d’Ayuso: “Que jo sàpiga, ella no té cap inspecció”

D’altra banda, el mateix dia que s’ha sabut que la Fiscalia Provincial de Madrid ha denunciat Alberto González Amador, parella de l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid, per presumpte frau fiscal i falsedat documental, Alberto Núñez Feijóo ha allunyat la líder madrilenya de qualsevol sospita de corrupció: “Que jo sàpiga, Isabel Díaz Ayuso no té cap inspecció de l’Agència Tributària”. Feijóo ha deixat clar que “si hi ha una inspecció de l’Agència Tributària que afecta la parella d’Ayuso, qui haurà de respondre és la parella d’Ayuso”, com “qualsevol ciutadà” que l’Agència Tributària entengui que “no ha complert els seus compromisos correctes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!