El PP ha anunciat aquest dimarts que aquest dimecres presentarà davant l’Oficina de Conflicte d’Interessos una denúncia per determinar la responsabilitat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel rescat d’Air Europa, a conseqüència dels vincles de la seva parella, Begoña Gómez, amb la companyia. Aquest dilluns, per exemple, Feijóo va assegurar que si Sánchez va votar a favor del rescat milionari d’Air Europa malgrat els vincles de la seva dona, Begoña Gómez, amb la companyia àrea, podria haver incorregut en “un supòsit de conflicte d’interessos”. El màxim dirigent del PP va recordar que això està “tipificat” a l’ordenament jurídic: donaria lloc, “com a mínim”, a un procediment administratiu i, “si escau”, podria derivar en un procediment judicial.

Air Europa havia signat un conveni de col·laboració amb l’IE Africa Center que dirigia Begoña Gómez. A més, la parella del president espanyol s’hauria reunit el 2020 amb Víctor de Aldama, investigat i presumpte comissionista del cas Koldo, i Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia (propietària d’Air Europa), per parlar sobre noves oportunitats de negoci. Justament fa uns dies, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, va deixar la porta oberta a fer comparèixer Begoña Gómez davant la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat.

Segons apunta el PP, existeixen "vincles de naturalesa econòmica i professional” entre l’empresa i Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez. Des del partit assenyalen que el president del govern hauria d’haver-se absentat del Consell de Ministres quan l’executiu va prendre decisions favorables a Air Europa. “Està acreditat que l’empresa va finançar la càtedra universitària de la parella del president de l’executiu des que ja feia un mes que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa, així com la seva relació directa amb els responsables de la companyia”, afirmen fonts dels populars.

És per això que el PP denuncia que, a causa d’aquest vincle, Sánchez va adoptar “decisions que van comprometre” 795 milions d’euros de diners públics. Fonts del PSOE, paral·lelament, assenyalen que les queixes del PP no se sostenen per enlloc, en tant que els populars també haguessin rescatat una empresa com Air Europa, i que és trampós vincular el rescat per part dels socialistes a qualsevol vincle dels empresaris amb Begoña Gómez. Argumenten, a més, que no s’ha publicat encara cap informació que expliqui el contingut de les trobades entre els responsables de la companyia i la parella del president. 

Mentrestant, fonts del PP consideren que Sánchez “ha tingut la possibilitat d’explicar aquesta qüestió al detall voluntàriament, i no ho ha fet”. El cert és que aquest dimecres el president del govern espanyol ha exigit a Alberto Núñez Feijóo la dimissió d’Isabel Díaz Ayuso, després que la Fiscalia hagi denunciat la seva parella per frau a Hisenda i s’hagi fet públic el seu enriquiment amb dos milions d’euros amb comissions durant la pandèmia del coronavirus. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!