Portades i titulars diversos als diaris d'aquest dissabte, amb un protagonisme especial per a l'impacte de l'atemptat de Kabul en la missió espanyola d'evacuació a l'Afganistan. I és que Espanya ha donat per conclosa la seva missió d'evacuació al país.  L'Ara titula "Punt final a l'evacuació" i ho acompanya amb una fotografia de l'arribada dels darrers refugiats afganesos a la base de Torrejón de Ardoz. El País també fa referència a la fi de l'evacuació: "España completa la evacuación tras rescatar a 2.200 personas" i ho il·lustra amb una fotografia del retrobament dels militars espanyols amb els seus familiars. A la dreta, el rotatiu destaca la contractació de nous mestres per a l'inici de curs i l'impacte de la variant delta en els contagis de covid-19.

El Periódico dedica la foto central també al retorn de les tropes espanyoles amb el títol "Los últimos de Kabul". El titular principal, però, és per a l'alliberament dels peatges: "El Govern reclama la gestión de las autopistas en dos años". El rotatiu també inclou a la primera pàgina l'inici de les proves amb la vacuna Hipra. L'assaig clínic en humans de la vacuna catalana ha començat aquesta setmana a l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i a l'Hospital Clínic de Barcelona amb 30 voluntaris. Són persones de 18 a 39 anys, que no han tingut la covid-19 i que no havien estat encara vacunades.

Ara 28 08

El Periodico 28 08

El Pais 28 08

El Punt Avui dedica la part central de la portada a l'èxode de l'Afganistan, amb el títol "Fugida dramàtica" i la imatge de famílies afganeses creuant a preu la frontera amb el Pakistan. El mateix diari, al peu de la portada, també hi ha espai per als primers voluntaris de la vacuna d'Hipra i les reclamacions de l'oci nocturn per a la reobertura. I és que des d'aquest divendres, el Govern de la Generalitat té 48 hores per defensar les mesures sobre l'oci nocturn després que la patronal Fecasarm interposés un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant explicacions per les seves restriccions. Així ho ha decidit el TSJC, després de desestimar les cautelaríssimes demanades per la patronal. És a dir, el tribunal ha rebutjat forçar una reobertura urgent sense escoltar la versió de l'administració, i es pronunciarà un cop hagi escoltat totes les parts.

El Punt Avui 28 08

Espanya mira a l'Afganistan

Completament dedicats a l'Afganistan els tres mitjans espanyols restants. L'última xifra de morts actualitzada dels atemptats a l'aeroport de Kabul s'ha disparat i ja són 170 les víctimes mortals confirmades, segons ha indicat el corresponsal de la CBS americana, Ahmad Mukhtar. El Mundo obre amb "España abre contacto con los talibán para seguir el rescate". A la part central, la foto principal és per a l'arribada de les tropes espanyoles a Madrid, sota el subtítol "Los últimos 195 de Agfanistán". El Mundo també destaca que "La debilidad de Biden pulveriza su popularidad", fent referència al seu discurs de la matinada de dijous a divendres, just després dels atemptats, on va dir que "ho farien pagar". La Razón omple la portada amb un doble titular: "Regreso a casa", amb una imatge del darrer avió de la missió espanyola de l'evacuació a l'Afganistan, i "La normalidad talibán", acompanyat d'imatges de talibans armats al carrer i afganesos ferits als hospitals.

El Mundo portada 28 08

La Razon 28 08

 

A l'ABC la foto principal està dedicada al retorn de les tropes espanyoles de l'Agfanistán, amb el peu de foto "Sanos y salvos, misión cumplida". Tot i això, el títol principal de la portada és sobre l'avantprojecte de llei d'universitats: "Castells quiere borrar al Rey de los títulos universitarios". En una segona edició, el rotatiu destaca que "EE.UU. cree muy 'probable' otro atentado terrorista en Kabul". A més, també dedica un espai a la taula de diàleg: "Esquerra exige a Sánchez que presida la mesa de diálogo en septiembre". Una taula de diàleg que s'ha de tornar a reunir aquest setembre, concretament després de la Diada, la setmana del 13.

ABC 28 08

 

 

Imatge principal: un senyal de "final" / Unsplash