La patronal de l'oci nocturn es veu reforçada. Fecasarm ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la pròrroga de les restriccions a la restauració i l'oci nocturn per frenar la cinquena onada de la pandèmia, que són "desproporcionades i arbitràries". Alhora, ha proposat nous horaris d'obertura que ara hauran de ser analitzats per la justícia.

El recurs s'ha interposat després que s'hagi conegut la decisió del TSJC de rebutjar la nova proposta del Govern per recuperar el toc de queda a Barcelona i 42 municipis més. Una decisió que fa que el recurs presentat per Fecasarm "encara tingui més força", segons ha defensat en un comunicat la mateixa organització, que també ha celebrat la resolució de l'alt tribunal.

Que la restauració obri fins a la una

Entre les restriccions vigents que es recorren destaquen la limitació de l'horari d'obertura fins a les 00.30 h o la prohibició de reunions de més de deu persones. La patronal ara proposa que la restauració pugui obrir fins a la una de la matinada, mentre que l'oci nocturn pugui fer-ho fins a les 03:30 h (amb trenta minuts per desallotjar).

Fecasarm ha deixat clar que l'allargament dels horaris només s'hauria de permetre en aquelles localitats amb una incidència acumulada a set dies inferior als 250 casos per 100.000 habitants, que és l'indicador pel qual el Govern pot aplicar actualment el toc de queda a 19 municipis. Així mateix, ha defensat que les activitats de restauració i oci nocturn estiguin obertes per a persones que hagin passat un test previ negatiu, que tingui la pauta completa de vacunació o que hagin passat la covid-19 en un període entre tres i sis mesos anteriors. 

Imatges lamentables

Alhora, han proposat implementar un sistema que permeti respectar el dret a la intimitat de les persones i la protecció de dades. També ha informat de la seva voluntat per instal·lar nous aparells de desinfecció d'aires i superfícies per generar espais més segurs.

La patronal ha criticat que "la Generalitat s'ha acomodat en l'aprovació de restriccions desproporcionades i arbitràries, traslladant el treball als tribunals, pensant que els jutjats li solucionaran els problemes d'ordre públic, quan aquesta feina li correspon a ella ideant mesures alternatives". Fecasarm afirma que s'ha vist "obligada" a presentar aquest recurs davant la Justícia "després de les lamentables imatges que s'han vist aquest cap de setmana passat, amb centenars de botellons i incidents a Catalunya, després que la Generalitat no reaccionés a temps ni correctament davant la denegació del toc de queda a 129 municipis".

barrio gracia fiestas botellones toque de queda covid Festa Major / EFE

La policia desallotja les festes de Gràcia / Efe

"Segons el nostre criteri, les mesures prorrogades són contràries a la Llei de Salut Pública de Catalunya atès que són desproporcionades, arbitràries i no s'han acordat tenint en compte la menor afectació en els drets de les persones ni s'han ajustat territorialment al mínim àmbit geogràfic necessari per a la seva efectivitat", exposa aquesta patronal.

En el mateix recurs, Fecasarm demana que a manera de "mesura cauteralíssima" el TSJC suspengui la pròrroga del tancament d'espais interiors tant a locals com a discoteques i que, al temps, obligui l'administració autonòmica a modificar el pla sectorial d'aquestes activitats.

 

Imatge principal: Aglomeració sense control a les festes de Gràcia / Europa Press