Els diaris de Barcelona van tots d’acord que els pressupostos que el Govern ha presentat al Parlament són els més expansius de la història i que això és possible gràcies a l’arribada dels fons europeus de reconstrucció i resiliència i tota la pesca (és a dir, gràcies a la gestió del govern central). Alguns ja havien avançat en dies anteriors que els comptes són ara en mans de la CUP, que ha convocat la seva assemblea de militants perquè decideixin si sí o si no. És més complicat que tot això —parlem de la CUP— però el resum és aquest. Cap portada es mulla en aquest sentit i totes fan el prudent agafant-se a una o les dues característiques  dels pressupostos que s’han esmentat en l’arrencada d’aquest paràgraf.

Les portades fan l’efecte que els pressupostos els agraden, els cauen bé —s’han presentat dins el termini i en la forma escaient, són molt socials, etcètera— però volen remarcar que ni el Govern ni el conseller Giró tenen gaire mèrit, perquè si no fos pels fons europeus, de què aquesta despesa rècord, eh? És un relat que es fa ressò del que deia que el Barça era tan bo que s’entrenava sol, que qualsevol tècnic faria el fet perquè els futbolistes jugaven bé de memòria i tal pasqual. Ara que tothom sap que el Barça no s’entrena sol —a base de xarop de bastó— segurament també podrem acceptar que el Govern i el conseller Giró tenen alguna cosa a veure amb uns pressupostos que fan bona pinta.

Als diaris de Madrid se’ls en foten, naturalment, els pressupostos de la Generalitat, i estan inquiets perquè segueix ben viva la guerra de poder dins el PP entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado. El Trio de la Benzina pateix perquè els hi sembla que aquestes baralles no fan més que perjudicar la majoria electoral que les enquestes atorguen al PP, dona aire a Vox —que pesca en aigües tèrboles— i, per contrast, presenta la coalició PSOE-Unidas Podemos com un oasi de pau i bons aliments, que és tot el contrari del que aquests diaris diuen cada dia a la portada i a les pàgines de dins des que l’actual govern espanyol és l’actual govern espanyol. L’ABC fins i tot renya personalment Ayuso i l’oficialista Almeida, l’alcalde de Madrid, per no fumar la pipa de la pau en ocasió d’una trobada a la catedral de l’Almudena, aquest dimarts. Quin paternalisme i quina condescendència.

LV

La Vanguardia, portada

EPCEl Periódico, portada

EPA

El Punt Avui, portada

ARA

Ara, portada

EP

El País, portada

EM

El Mundo, portada

ABC

ABC, portada

LR

La Razón, portada

EPE

El Periódico de España, portada