Portades plenes de malfiances i amb poques sorpreses al quiosc d’aquest diumenge de juliol. Cadascú juga les seves cartes, vista la setmana informativa que tanquem. Anem a pams. Van començar la setmana amb la plantada dels membres del govern d’Unidas Podemos després de l’aprovació al Consell de Ministres de l’increment de la partida de Defensa. Volien que es convoqués la comissió de seguiment de la coalició, i ja hi va haver qui es va fregar les mans amb la il·lusió que el govern es trencava. Res més lluny d’això. L’endemà tots era bon rotllo entre els socis de govern i per si quedava algun dubte la vicepresidenta Yolanda Díaz s’encarrega de dir-ho a El País: “Res no trencarà el govern espanyol, no hi ha alternativa”. Un missatge clar i directe al nou líder de l’oposició, Alberto Nuñez-Feijóo, a qui les enquestes col·loquen, amb el suport, això si de Vox, a la Moncloa.

25 anys de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Aquest missatge li arriba al líder del PP mentre es commemora a Ermua el 25 aniversari de l’assassinat del jove regidor Miguel Ángel Blanco. El trio de la benzina s’ocupa d’aquest fet i, com no podia ser d’una altra manera, per demonitzar Pedro Sánchez i el PSOE per buscar el suport de Bildu per tirar endavant iniciatives legislatives com ara la llei de Memòria Històrica. “La política de Sánchez amb Bildu trenca Ermua”, s’exclama La Razón, que acusa el govern espanyol i el PSOE de treballar en “una operació de rentada de les sigles abertzales”. El Mundo, per la seva banda, posa el focus en denunciar que als joves d’avui se’ls ha amagat el terrorisme a l’escola, i segueix amb el mantra de “Bildu és ETA”, fent un retrat de la portaveu de la formació al Congrés Mertxe Aizpurua, de qui recorda que va ser condemnada per apologia del terrorisme i va escriure biografies de membres d’ETA. [No calen comentaris]. L’ABC dona tot el protagonisme a Marimar Blanco i l’homenatge alternatiu que ha celebrat el PP a Ermua.

Precisament Pedro Sánchez participarà aquest diumenge en l’altre homenatge a Miguel Ángel Blanco, l’organitzat per l’Ajuntament d’Ermua. Un Pedro Sánchez que aquest divendres es reunirà amb Pere Aragonès, dos mesos després que esclatés el CatalanGate. Es reprèn el diàleg entre el govern català i l’espanyol, amb l’amnistia com el punt d’inici de les converses en paraules de la vicepresidenta Vilagrà. El Periódico se n’ocupa avui de la qüestió, per donar veu a les dues parts. Així el ministre Fèlix Bolaños posa aigua al vi, quan explica que tot i estar a favor de reformar el delicte de sedició, no hi ha una majoria suficient per fer-ho. En paral·lel, la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, avisa que la seva formació ja no fiarà res més al PSOE. “No hi haurà desgel sense resultats damunt la taula”, afirma. El temps ho dirà.

portada elpais
Portada El País
portada larazon
Portada La Razón
portada elmundo
Portada El Mundo
portada abc
Portada ABC
portada elperiodico
Portada El Periódico
portada lavanguardia
Portada La Vanguardia
portada elpuntavui
Portada El Punt Avui
portada ara
Portada Ara