Malgrat que dilluns el Departament de Salut va avançar la voluntat d'allargar 15 dies més les restriccions imposades a Catalunya per combatre la pandèmia del coronavirus, el Govern encara no dona per descartada la possibilitat que finalment es comencin a flexibilitzar les mesures. "En aquests moments aquest tema no em consta que estigui tancat", ha assegurat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en ser preguntada sobre la possibilitat de relaxar les restriccions en sectors com bars i restaurants.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Budó ha subratllat que el Govern es compromet que "ni un dia més del necessari s'allargarà aquesta situació" que manté tancats sectors econòmics com el de la restauració i salons de bellesa des del 15 d'octubre. Això no obstant, també ha insistit que la flexibilització de les restriccions serà lenta i "no serà d'un dia per l'altre tornar a recuperar tota l'activitat".

Entre dimecres i divendres

La previsió és que entre dimecres i divendres, quan s'ha de prendre la decisió, s'abordi en el marc Procicat la conveniència de prorrogar o no les mesures vigents.

El secretari de Salut, Marc Ramentol, va assegurar dilluns en declaracions a RAC1 que les mesures han impactat positivament i que no es pot prescindir d'elles, per la qual cosa Salut proposa prorrogar-les dues setmanes més. En canvi, la consellera de Presidència, tot i que ha insistit que el Govern sempre pren les decisions en funció d'allò que recomanen les autoritats sanitàries, ha assegurat que "si hi ha alguna possibilitat de començar a flexibilitzar alguna mesura, s'estudiarà i es decidirà".

De moment, segons Budó, Salut encara està acabant de valorar l'efecte de les mesures que es van adoptar, vigents fins aquest divendres.

La consellera ha rebutjat entrar en comparacions sobre els resultats obtinguts amb la comunitat autònoma de Madrid, que no ha adoptat restriccions tan contundents com Catalunya i ha aconseguit rebaixar la incidència de la pandèmia, però ha subratllat que l'executiu és conscient dels sacrificis que comporta per a molts sectors, per la qual cosa ha reiterat amb insistència la voluntat d'estudiar "si hi ha possibilitat de començar a flexibilitzar alguna mesura". 

El sector de bars i restaurants han llançat nombrosos senyals d'alarma sobre l'efecte devastador que aquestes mesures estan provocant en molts negocis. Divendres passat van traslladar la preocupació a representants del Govern en una reunió amb la mediació del president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell.