Representants del sector de la restauració s'han reunit aquesta tarda de forma telemàtica amb membres de la conselleria de Salut, la de Comerç i de la d'Interior, per intentar reobrir els bars i restaurants. La trobada s'ha celebrat amb la mediació del president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell.

Per part de Salut ha assistit a la trobada el secretari general del departament, Marc Ramentol, i també ha inclòs representants de la conselleria de Comerç i d'Interior. Pels restauradors han acudit a la reunió el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, i l'Associació d'empreses Foodservice.

Ramentol ha explicat la situació de la pandèmia i la decisió del Procicat de perllongar el toc de queda 15 dies, amb possibilitat de revisar alguna de les restriccions la setmana vinent. La representant d'Interior ha remarcat la necessitat de complir les normes sobre la Covid per part del sector, cosa a la qual aquest s'hi ha compromès.

La Cambra de Comerç de Barcelona va fer recentment una proposta al Departament de Salut per tal que bars i restaurants puguin tornar a obrir. La proposta es va consensuar amb el sector de la restauració. 

Entre les mesures hi hauria l'obligatorietat de la mascareta per a tots els clients durant l'àpat: abans, després i també entre plat i plat.

La Cambra planteja que cada local tingui el seu propi agent Covid que vigili el compliment de totes les normes. 

Una altra de les idees seria que els locals haurien de prioritzar l’ús de les zones reservades i que es fessin servir per a famílies. A més a més, també es preveu l'ús de mampares entre comensals si són de famílies diferents i que l’aforament de bars i restaurants es fixi tenint en compte cada espai