Les paraules del líder de Ciutadans Albert Rivera qualificant de comandos els Comitès de Defensa de la República (CDR) no han agradat gens a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "M'ofèn profundament" ha dit en una entrevista a 'El Món' a RAC1 on també ha acusat el president del partit taronja de "banalitzar" el terrorisme i de "alimentar la divisió a Catalunya". Colau considera que la detenció de membres del CDR per terrorisme i rebel·lió és "una barbaritat" i per això demana que la manifestació del 15 d'abril contra la repressió sigui "multitudinària". Ha confirmat que hi assistirà "encara que poca estona perquè té l'aniversari del seu fill" i ha lamentat que formacions polítiques com el PSC no se sumin a la convocatòria.

Una investidura realista

Sobre un possible investidura de Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real, ha dit que "és legítim que es presenti el candidat que els que tenen majoria vulguin" però també ha demanat "dosis de realisme" perquè el país necessita "un govern efectiu ja per acabar amb el 155 i forçar l’estat a una negociació política”. Segons Colau una de les coses que més "altera" el debat polític és que hi hagi persones a la presó: "La prioritat de país ha de ser desjudicialitzar i que els presos puguin sortir de la presó”

El dia més trist

Ada Colau es va endur ahir un doble revés en perdre les votacions de dos dels seus projectes estrella: la connexió del tramvia per la Diagonal i la multiconsulta. L'alcaldessa ha dit que "ahir va ser un dia molt trist. El plenari més trist d'aquest mandat" i que es va escenificar "una gran derrota, no de la Colau sinó de la ciutat".

La líder de Barcelona en Comú ha explicat que tenia coll avall que perdria la votació del tramvia perquè Esquerra Republicana ja havia manifestat que votaria que 'no' al projecte però que no "estava previst" que el PDeCAT votés en contra de la multiconsulta. "Jo al·lucino. Van canviar el sentit del vot en les darreres hores", ha dit. L'alcaldessa atribueix la derrota de la multiconsulta "a la proximitat de les eleccions i a les pressions d'Agbar". Com ja va fer ahir, Colau no dóna la multiconsulta per morta. Ha dit que les entitats promotores de les inciatives -Aigua és vida per la remunicipalització de l'aigua i Metromuster pel canvi de nom de la plaça de l'esclavista Antonio López- poden presentar reclamacions ja que el reglament de participació ciutadana diu que els partits no poden votar en contra d'una iniciativa popular si aquesta no contradiu cap ordenament jurídic, i segons Colau, els grups que hi van votar en contra no van atribuir-ho a cap il·legalitat.