El portaveu de Cs al Parlament, Ignacio Martín Blanco, ha dedicat unes dures paraules al PSC per l'aval de les finances del Tribunal de Comptes: "El PSC hauria de fer d'oposició en comptes de blanquejar totes les martingales de l'independentisme", ha etzibat Martín Blanco.

Aquestes declaracions arriben un dia després que el president dels socialistes a Catalunya, Salvador Illa, exigís "transparència" per part del Govern català amb relació a les tres dimissions de l'ICF abans de la votació sobre l'aval dels 5,4 milions d'euros reclamats pel Tribunal de Comptes. Als de Ciutadans això se'ls ha fet curt, i han sortit en representació de l'extremisme: "El més fàcil seria fer com el PSC, que mira cap a un altre costat. Però des de Cs no ens sembla legal i per això ho denunciem davant la Fiscalia", s'ha vantat el portaveu de Cs.

"Molt legal no deu ser"

Sense adonar-se de la ironia de les seves paraules, el portaveu de Ciutadans ha comentat les dimissions a l'ICF: "Molt legal no deu ser quan tres dels consellers de l'ICF ja han dimitit", ha apuntat. Martín Blanco també ha carregat contra la ponència del PSOE pel seu 40è Congrés: "Amb aquesta Espanya multinivell pretenen crear una Espanya de privilegiats".

"Es tracta d'una idea contrària a l'Espanya de ciutadans lliures i iguals. Volen fer una Espanya amb diferents nivells de ciutadania i aquelles comunitats autònomes governades per partits nacionalistes tindran privilegis", ha alertat el portaveu de Cs al Parlament. "Demanem a Sánchez que tingui ben present que Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals. Ha de vetllar per la solidaritat i acabar amb els beneficis per al separatisme", ha conclòs Martín Blanco. "El que té el PSOE al cap és un Estat confederal amb la ruptura de la sobirania nacional per distribuir-la en 17 cosobiranies com diuen alguns dels seus documents", ha dit amb to alarmista.

"No va ser una purga"

Quan ha arribat el moment de parlar sobre les expulsions (i dimissions) massives del seu partit, Martín Blanco ha negat que els expedients d'expulsió als portaveus de Lleida i Girona siguin "purgues de crítics". "El cas de Lleida és paradigmàtic d'una persona, Ángeles Ribes, que feia temps que exercia el lideratge amb moltes crítiques per part dels mateixos afiliats del grup municipal", ha assenyalat el portaveu. "No s'ha tractat d'una decisió arbitrària o per fer fora algú incòmode amb la direcció. Al contrari, Ribes havia generat molts problemes amb els afiliats a Lleida. No era democràtica, ni generosa ni respectuosa amb l'ideari del partit", ha justificat Martín Blanco.

"I el cas de Girona és diferent. Però les decisions es prenen sempre d'acord amb el que ens diuen les agrupacions diferents que tenim al conjunt d'Espanya i, en aquest cas, a Catalunya", ha conclòs.

Foto principal: el portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco / ACN