Salvador Illa vol que el Govern respongui per la dimissió de tres membres de la direcció de l'Institut Català de Finances (ICF). En unes declaracions que recull l'ACN, el líder del Partit dels Socialistes de Catalunya i cap de l'oposició exigeix "transparència" i destaca que, malgrat que s'han de respectar les decisions personals que han portat als tres dimissionaris a deixar el càrrec abans de la votació sobre l'aval dels 5,4 milions d'euros, és una llàstima que aquestes no s'hagin donat a conèixer abans. Així mateix, creu que el Govern ha de donar explicacions "del que ha passat i per quines raons s'han pres aquestes decisions".

Ahir al vespre es va donar a conèixer que tres membres de l'ICF van dimitir del seu càrrec dilluns passat, hores abans que el conseller d'Economia, Jaume Giró, anunciés que el Govern desistia d'utilitzar l'Institut per cobrir els avals del Fons Complementari de Riscos. Aquest Fons va ser creat per l'executiu per respondre a les fiances de 5,4 milions que el Tribunal de Comptes reclama a 34 exalts càrrecs de la Generalitat. La junta de govern de l'ICF estava integrada per 11 membres, 6 independents i 4 nomenats pel Govern, coneguts com a dominicals. Els tres que van dimitir eren independents, Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virgínia Verger.

Demana a Aragonès assistir a la conferència de presidents

Illa ha realitzat aquestes declaracions durant la seva visita als municipis de Castellgalí i Súria. En una compareixença de premsa posterior al tour per ambdós pobles, Illa ha aprofitat per elogiar les corporacions municipals, liderades en ambdós casos per candidatures del psc, i comparar-les amb el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, Illa ha afirmat que són localitats que "avancen", justament el que necessita Catalunya.

"Catalunya ha d'avançar, no es pot quedar paralitzada", ha afirmat el socialista. En aquest sentit, ha reiterat la via del diàleg per aconseguir aquest progrés, un diàleg per al qual considera que és imprescindible que el president Aragonès assisteixi a la conferència de presidents que se celebrarà divendres vinent, així com "inciar el diàleg entre catalans".

Illa destaca la iniciativa del PSC

Illa també ha subratllat la iniciativa que ha mostrat el seu partit per la renovació dels 112 càrrecs de 28 organismes diferents. Ahir la portaveu dels socialistesAlícia Romero, va informar que el PSC ha enviat una carta al tots els grups parlamentaris per iniciar al setembre converses en aquest sentit.

 

Imatge principal, Salvador Illa durant la seva vista a Castellgalí i Súria / ACN