Desaparèixer no és una opció. El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha descartat qualsevol mena de fusió amb el PP a Catalunya. "Pensar en una fusió amb el Partit Popular és una ficció", ha dit aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio.

En mig d’una profunda crisi al partit, Carrizosa ha rebutjat la idea de refundar la formació, així com qualsevol altre procés similar. Tot i això, sí que s’ha mostrat obert a “arribar a acords” per "convèncer els catalans que Ciutadans és un partit útil". De fet, fa uns mesos va lamentar no haver pactat una llista conjunta amb el PP per les eleccions del 14-F.

Una renovació necessària

Una refundació tal vegada no, però el partit ha apostat per la "renovació". El líder de Ciutadans a Catalunya ha explicat que la purga de càrrecs crítics amb l'actual direcció de la formació és una renovació necessària. I és que Carrizosa ja va dir el passat divendres que el canvi de portaveus a Lleida i Girona és una manera de "donar una empenta" a les candidatures municipals de cara a les eleccions de 2023.

Ciutadans té el focus posat sobre el proper cicle electoral, després dels mals resultats de l'últim període. La formació de Carrizosa està més activa i la setmana passada va presentar una denúncia contra l'Institut Català de Finances pels avals de les fiances imposades pel Tribunal de Comptes.

L'ICF ha comès una il·legalitat

Una acció que "té recorregut", segons el líder del partit a Catalunya. "Està creat per fer línies de crèdit per autònoms o empreses, per exemple. Donar els avals amb els diners de tots els catalans és una cosa il·legal", ha assegurat. A més, ha qualificat "d'òrgan polític" l'ICF, motiu pel qual van dimitir tres membres de l'institut.

Carrizosa també ha criticat que el govern espanyol concedís els indults, perquè "reforcen la creença independentista que el judici va ser injust. Els indults es van donar erròniament per part del govern espanyol, pensant que serviria per abaixar el to, però hem vist que no és així: el conflicte no s'ha rebaixat perquè l'independentisme segueix amb la mateixa intensitat", ha explicat.

carlos carrizosa denuncia fiscalia icf - acn

Carrizosa mostra la denúncia contra l'ICF / ACN

Després de les paraules de Pablo Casado sobre el català, Carrizosa no ha volgut fer cap comentari. "No m'interessen aquesta mena de debats filològics", ha dit el polític, que just abans comentava que "és una evidència que el castellà està maltractat a Catalunya".

Sobre la crisi del partit, el líder de Ciutadans ha lamentat que l'estratègia de ruptura amb el PP a Múrcia sortís així de malament. "És normal que ens equivoquem quan pactem, però mai hem robat, mai hem traït, ni mai hem enganyat. Tot i això, a nosaltres ens surt més car equivocar-nos que als que roben, traeixen o enganyen", ha criticat.

 

Imatge principal: El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa / Sergi Alcàzar.