El president del Partit Popular, Pablo Casado, en el setzè congrés dels populars a les Illes Balears ha proclamat: "No parleu català, parleu mallorquí, menorquí, eivissenc, formenterenc".

Casado ha promès als ciutadans de les Balears que defensarà la "llibertat lingüística" de les illes, ha fet secessionisme lingüístic contradient l'Estatut de les Illes balears i ha assegurat que a les Balears no es parla la llengua catalana sinó el mallorquí, l'eivissenc, i fins i tot el formenterenc.

"No sou Països Catalans"

 El líder popular ha continuat, entre aplaudiments, i ha dit als assistents; "No sou països catalans, sou les grans Illes Balears". "A qui se li acudeix dir que les Illes Balears son part de no sé quins països catalans, però que no han escoltat aquestes llengües?", ha dit en referència a l'independentisme dels Països Catalans.

Segons l'article 4 de l'Estatut de les Illes Balears, el català junt amb el castellà és la llengua oficial de les illes. Però tot i això, Casado ha proclamat que, la llibertat lingüística que el PP defensa, diferenciarà els dialectes de les illes del català.

Casado contra Colau

Casado ha criticat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per col·locar "un segell" amb la imatge del rei en un lateral del saló de plens de l'Ajuntament i s'ha preguntat "com és possible que es permeti arraconar el cap de l'Estat" a la casa consistorial de la capital catalana.

Durant el congrés del PP de Balears, Casado ha lamentat així la decisió de Colau de col·locar en una cantonada de la cambra un retrat del rei de petites dimensions, després que el Tribunal Suprem avalés l'obligatorietat de col·locar la imatge del monarca als consistoris.

Després d'elogiar la figura del rei com "el pilar fonamental de tot Espanya", el líder del PP ha apostat pel retorn de la concòrdia de l'Espanya de 1992. En aquesta Catalunya cosmopolita que va acollir els Jocs, el rei Felip va ser abanderat i va ser, en paraules de Casado, "un orgull per a tots els barcelonins, tots els catalans i tots els espanyols, com hauria de ser per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau".

Condecorar els policies de l'1-O

Casado, en una reunió celebrada amb representants de sindicats de la policia espanyola i associacions de la Guàrdia Civil, ha assegurat que condecorarà els policies espanyols que van intervenir durant l'1 d'octubre si mai arriba a la Moncloa. Concretament, la trobada Casado s'ha compromès a reconèixer la tasca dels que van defensar "l'ordre i la llei davant el secessionisme" durant el referèndum.

Cuca Gamarra, portaveu dels populars a la cambra alta i present a la trobada, ha explicat que la formació ha traslladat als policies la seva "solidaritat" amb els que veuen que els impulsors de l'1-O han estat indultats. "Han estat indultats, mentre els que van garantir la seguretat i la llibertat en aquells moments, que buscaven salvaguardar l'ordre constitucional, encara avui tenen causes pendents i es troben abandonats pel govern espanyol", ha dit.

Imatge principal: Pablo Casado en un acte. - EFE