La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant el segon dia de la convenció nacional del partit taronja, ha firmat que "no hi ha res menys progressista que la concessió dels indults, per beneficiar a uns senyors que et mantindran a La Moncloa".

Arrimadas després de carregar contra la mesura de gràcia als líders independentistes, ha etzibat que "no hi ha res menys progressista que Pedro Sánchez", el president socialista espanyol. "Ser iguals davant la llei, siguem rics o pobres, homes o dones, visquem a un territori o altre, és el que ens fa lliures de veritat", ha proclamat.

La líder de Ciutadans ha volgut desmarcar a Ciutadans del Partit Popular i de Vox, "perquè ser liberals també és cuidar el planeta i això ens diferència dels populistes" i ha seguit: "Els populistes ens volen dur a la caverna i volen seguir menjant carn".

No perd l'esperança

Arrimadas, en aquest sentit, ha reconegut que Ciutadans ha comès errors en aquests anys, però ha incidit en què també s'han assumit responsabilitats i s'aprèn d'ells. "I no pararem. Nosaltres no ens rendim mai, i no es pot vèncer a qui mai es rendeix", ha puntualitzat per a reconèixer: "Ho paguem en les urnes, però perquè tenim votants molt exigents... I m'agrada que sigui així".

"El futur no està escrit. Fugiu dels cendrosos i pessimistes", ha demanat a militants i afiliats.

Arrimadas convención EFE

"Som un partit de govern"

També ha destacat que governen en molts municipis d'Espanya: "Ja no diem com s'ha de governar, ho fem amb l'exemple. Som un bon partit de govern". També ha criticat el bipartidisme, "nosaltres no pensem en els nostres interessos electorals, ni en les urnes, no hem vingut a mirar-nos el melic".

"No volem que desaparegui tampoc l'espai conservador ni socialista, sinó tenir un espai propi liberal", ha puntualitzat.

Els crítics de Ciutadans

Segons ha explicat a ElNacional.cat Antonio Espinosa, líder del corrent crític, el que caldria per poder sotmetre al parer dels militants si Arrimadas ha de seguir liderant el partit és una assemblea i no una convenció. "Si hagués una assemblea es podria presentar una candidatura alternativa a la d'Inés", ha aclarit. Tanmateix, el suport dels militants al corrent crític està creixent, però encara no és majoritari.

"Si volem salvar Ciutadans, l'Inés hauria de ser prou generosa per fer un pas al costat i convocar una assemblea on afiliats tornin a tenir l'última paraula. Si vol continuar, que es legitimi, però creiem que hauria de dimitir i continuar de diputada en el Congrés, perquè en aquests moments ja està perjudicant el partit més del que el beneficia", ha afegit.

Foto principal d'Inés Arrimadas en la convenció nacional de Ciutadans. - EFE