El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha afirmat aquest dilluns, després de passar de 36 a 6 escons, que "no se soluciona res obrint crisis en el partit" i ha apel·lat així a la "unitat" i el "treball" per reflotar aquest espai polític.

En declaracions a Antena 3, Carrizosa ha defensat que els seus mals resultats electorals s'expliquen per la baixada de la participació i pel fet que el seu electorat "està al centre, bastant despolititzat i és molt pragmàtic".

"No vam saber mobilitzar aquesta franja de l'electorat", ha lamentat el dirigent de Cs, qui ha atribuït aquesta falta de mobilització en part a la situació de pandèmia, i també ha assegurat que la cita d'ahir diumenge amb les urnes "no representa amb fidelitat la pluralitat de la societat catalana ni la seva centralitat".

Calos Carrizosa eleccions 14 F ACN

Carlos Carrizosa acompanyat d'Inés Arrimadas després de conèixer els resultats de les eleccions / ACN

"El vot del cabreig"

El que no ha faltat, ha prosseguit, és "el vot de cabreig" que s'ha concentrat en Vox, ja que sempre tenen "més motius" per acudir a les urnes els que estan "més polititzats" i "en els extrems".

Carrizosa també ha destacat que el seu partit ha aconseguit en percentatge "pràcticament el mateix resultat" que en les eleccions generals del 10 de novembre i ha descartat possibles fusions amb el PP, partit amb resultats encara més "magres" —3 diputats— que els taronges en les autonòmiques d'ahir a Catalunya. 

Arrimadas tampoc pensa dimitir

Inés Arrimadas no té intenció de seguir el mateix camí que el seu antecessor a la presidència de Ciutadans, Albert Rivera, que va dimitir després de la sonora patacada que va patir a les eleccions al Congrés del 2019. L'actual líder del partit ha assegurat que seguirà al capdavant del projecte malgrat la desfeta dels comicis.

Hores abans de la celebració aquest matí d'una executiva extraordinària per analitzar els resultats electorals, la presidenta de Ciutadans ha admès que no han sabut mobilitzar prou el seu electorat i ha atribuït a la "desmobilització del constitucionalisme" els resultats aconseguits per la candidatura taronja.

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa ACN

Inés Arrimadas, acompanyada de Carlos Carrizosa, en un dels actes de campanya / ACN

En declaracions a Onda Cero, Arrimadas ha qualificat de terrible el fet que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots i ha responsabilitzat d'aquest fet el PSC, a qui ha retret la seva negativa a formar un bloc constitucionalista. "Si el PSC hagués volgut guanyar l'independentisme, hauria acceptat una llista constitucionalista", ha assegurat.

Foto principal: El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, fent cua per votar / ACN