Alegria màxima a l'hotel on Vox ha celebrat la nit electoral. La formació d'ultradreta esperava esgarrapar alguns escons, però ha irromput al Parlament de Catalunya a les eleccions d'aquest 14 de febrer i fa el sorpasso al PP. La formació d'ultradreta, que s'ha presentat per primera vegada a les eleccions catalanes, ha aconseguit copsar el vot descontent d'altres formacions i ha passat pel davant de la formació liderada a Catalunya per Alejandro Fernández. Així, Vox ha aconseguit 11 diputats i 217.371​​ vots i passa a ser la quarta força del Parlament.

Les eleccions generals del 28-A, Vox va aconseguir esgarrapar un sol escó al Congrés a la demarcació de Barcelona, i aleshores, el candidat també era Ignacio Garriga que ha pogut representar Catalunya al Congrés durant uns mesos, juntament amb l'advocat Juanjo Aizcorbe

Un candidat orquestra

Ignacio Garriga, que ha encapçalat la candidatura de Vox al Parlament, es va presentar també a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona el 2019 i a les generals per Catalunya, del mateix any.

Durant la campanya, Garriga i altres protagonistes de la formació, com el mateix líder de la formació, Santiago Abascal, o el secretari del partit, Javier Ortega Smith, han protagonitzat actes de campanya amb incidències, com el de Vic, Salt o Valls, on s'hi van organitzar concentracions antifeixistes. 

Un acte final de campanya accidentat

Una campanya, a més, que va acabar aquest divendres amb un acte a la plaça Artós de Barcelona amb la presència d'Abascal, Garriga i l'eurodiputat de la formació, Jorge Buxadé, que van haver d'acabar traient de l'escenari. 

En algunes imatges que han anat circulant per la xarxa, es pot veure com en un ambient festiu i sense respectar les distàncies de seguretat, uns companys agafen a Buxadé perquè abandoni l'escenari després de corejar alguns càntics des del faristol. 

A banda d'aquest 'incident', la formació d'ultradreta va tancar la campanya cridant "a per ells" i amb l'himne d'Espanya. Els assistents també van cridar al final de l'acte "voti, voti, voti, separata qui no voti", fet que va provocar que els líders del partit, saltessin damunt de l'escenari.  

Eleccions generals

La formació d'ultradreta liderada per Abascal va obtenir en les últimes eleccions al Congrés un total de 3.656.979 vots i 52 escons. A més a més de consolidar-se com a tercera força a la Cambra baixa, Vox va batallar també amb el PP en algunes regions.

Andalusia es va consolidar també com a tercera força amb 12 –el PP n'ha aconseguit 15–. I a Múrcia va donar la sorpresa i s'ha situat com a primera força –fins ara era la quarta–. A Ceuta va aconseguir l'únic escó que es reparteix en aquesta ciutat autònoma. 

 

Imatge principal: el candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, damunt l'escenari en l'acte de tancament de campanya del partit, a Barcelona / ACN