Inés Arrimadas ha comparegut passades les onze de la nit per donar explicacions després de la patacada històrica del seu partit a les eleccions. Ciutadans ha deixat de ser la força més votada el 2017 a ser pràcticament residual. Daltabaix descomunal a les urnes, que li han girat l'esquena de manera implacable a la formació taronja. Han perdut 30 diputats, passant dels 36 de fa quatre anys a uns minsos 6. Un desastre sense precedents.

arrimadas hoy 2

Inés Arrimadas (Ciutadans) compareix després de les eleccions

La líder del partit, visiblement derrotada, ha aparegut al costat del candidat a Catalunya per analitzar el daltabaix. Ha començat reconeixent que el primer que ha fet ha estat felicitar Salvador Illa, "que parece que es quien más votos ha tenido", però de seguida s'ha mostrat compungida, sentiment, diu, que "comparto con muchos catalanes: la sensación de tristeza. El separatismo sale reforzado de estas elecciones. Se avecinan años duros. A pesar de no tener mayoría, el separatismo ha visto reforzada su mayoría en escaños". Arrimadas ha justificat els resultats dels partits independentistes (i el poc suport al seu partit) per la poca participació: "Ha sido la peor participación de la historia de la democracia. No hemos sabido mobilizar al voto moderado".

carrizosa portada ciudadanos

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa (Ciutadans)

La líder taronja ha recordat que "estoy muy orgullosa de lo que hemos conseguido juntos. Desde el año 2006 el porcentage de votos a Cs ha ido aumentando, aunque en estas circunstancias no ha sido así. Me afilié a Cs como un partido donde veía la voz de la libertad y el constitucionalismo. Seguiremos siendo esa voz de esperanza, valentía e ilusión por nuestra tierra". Una Arrimadas que ha avisat els seus votants del que els espera a partir d'ara, parlant d'un "separatismo que utilizará cualquier cosa para hacer ver que el constitucionalismo no existe". I ha acabat amb un reptador: "Defender la libertad siempre vale la pena, y en Catalunya, mucho más". Veurem què passa demà a la reunió d'urgència del comitè executiu convocada per la tarda i si Carlos Carrizosa continuarà al capdavant del partit a Catalunya després de ser la cara visible del fracàs estrepitós.