Inés Arrimadas no té intenció de seguir el mateix camí que el seu antecessor a la presidència de Ciutadans, Albert Rivera, que va dimitir després de la sonora patacada que va patir a les eleccions al Congrés del 2019. L'actual líder del partit ha assegurat que seguirà al capdavant del projecte malgrat la desfeta que ha patit la seva formació el 14-F, quan ha passat dels 36 als 6 diputats. 

Hores abans de la celebració aquest matí d'una executiva extraordinària per analitzar els resultats electorals, la presidenta de Ciutadans ha admès que no han sabut mobilitzar prou el seu electorat i ha atribuït a la "desmobilització del constitucionalisme" els resultats aconseguits per la candidatura taronja. En declaracions a Onda Cero, Arrimadas ha qualificat de terrible el fet que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots i ha responsabilitzat d'aquest fet al PSC, a qui ha retret la seva negativa formar un bloc constitucionalista. "Si el PSC hagués volgut guanyar l'independentisme, hauria acceptat una llista constitucionalista", ha assegurat.

"Venen anys durs"

Els resultats del 14-F, amb tot, no haurien agafat per sorpresa Ciutadans, vist el precedent de les eleccions al Congrés dels Diputats els 10 de novembre del 2019, quan la formació que llavors liderava Rivera va obtenir un percentatge de vot similar al del 14-F. Així, Arrimadas ha volgut deixar clar que ella va accedir a la presidència del partit en unes condicions similars a les actuals, amb el partit en plena davallada, i després d'un resultat al Parlament l'any 2017, quan van guanyar les eleccions, que "no era normal". Han passat de ser la força més votada, amb el 25,35 dels vots, a ser la sisena amb el 5,57% dels sufragis. Ara, ha dit, venen "anys molt durs" perquè l'independentisme surt reforçat de les urnes, però "caldrà seguir treballant".

Quan a la possibilitat que hi hagi dimissions o cessaments de responsables del partit a Catalunya, vistos els resultats, la líder de la formació taronja ho ha descartat. "Crec que si això solucionés el problema, estaríem en un altre escenari, però la veritat és que no", ha afirmat. "A la vida no tots són nits de festa electoral, hi ha vegades que tens un resultat millor i les circumstàncies acompanyen i hi ha vegades en les quals les circumstàncies no acompanyen i encertes menys, però cal seguir endavant amb força", ha justificat la líder taronja.

Foto principal: Inés Arrimadas la nit electoral / Efe