Unitat. Aquesta és la idea que han volgut transmetre Laura Borràs i Jordi Turull en la presentació de la candidatura conjunta per a la presidència i secretaria general de Junts, que s'ha celebrat aquest dissabte a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). Si bé el congrés del partit se celebrarà el pròxim 4 de juny (a més d'un procés participatiu els dies 16 i 17 de juliol), el tàndem ha encetat la nova etapa de Junts sense oblidar-se de qui ha estat fins ara president de la formació: "Carles Puigdemont seguirà sent el nostre referent".

La futura presidenta de Junts, Laura Borràs, ha valorat positivament la foto de família: "Aquesta és la imatge del partit que som i volem ser". "És una imatge de solvència per avançar cap a la independència, som aquí per tirar endavant el país i des d’avui mateix comencem a treballar per aconseguir-ho", ha afegit Borràs. El seu discurs s'ha centrat dos aspectes: l'aritmètica i la independència. "Comença un procés per fer de Junts un instrument al servei del país, per aconseguir culminar el que vam començar l'1-O. Som aquí per treballar, deixar-nos la pell i convertir aquesta suma de sensibilitats, de talents i de capacitats en una multiplicació que permeti que el país avanci cap a on vol, amb fermesa i determinació".

Junts candidatura Borràs Turull
Els membres de la nova executiva a l'acte de presentació de la candidaura

En un altre ordre de coses, Borràs també ha parlat sobre l'acord del català a les aules: "La millor solució serà la que tingui el més ampli consens possible. Això vol dir partits polítics, però també comunitat educativa i entitats que treballen en defensa de la llengua". La inclusió de la comunitat educativa és una de les condicions que fixa la CUP per donar suport al pacte.

TUIT Junts, Laura Borràs
Intervenció de Laura Borràs en la presentació de la candidatura de Junts / @JuntsXCat

El futur secretari general de Junts, Jordi Turull, s'ha mostrat molt content per la presentació del tàndem. "És una candidatura on hi ha totes les sensibilitats i que ve per tornar a impulsar aquella determinació que la tardor del 2017 ens va fer vencedors davant de l'Estat. Qualsevol afiliat de Junts es pot sentir reflectit en aquesta candidatura", ha celebrat. La "il·lusió", "l'ambició", el "goig"... Els sentiments han estat la pedra angular de la intervenció de Turull: "Ens fa molt de goig aquesta candidatura, que ho relliga absolutament tot i presenta totes les sensibilitats des del punt de vista ideològic, territorial i de gènere. És una candidatura que no ve aquí per gestionar la resignació, sinó per impulsar de nou la determinació amb tot allò que són les il·lusions, les ambicions, les preocupacions, els patiments de la gent... De veritat que estic molt il·lusionat per compartir amb persones tan fantàstiques, carregades de sentiment, de compromís, de talent... Aquests dies semblava que acabava una cosa, però no acabava res. Justament, en començava una".

TUIT Junts, Jordi Turull
Intervenció de Jordi Turull en la presentació de la candidatura de Junts / @JuntsXCat

Borràs i Turull han donat aquest divendres el tret de sortida de la nova etapa de Junts, que comptarà amb quatre vicepresidències per Francesc Dalmases, Aurora Madaula, Josep Rius i Anna Erra. El responsable d'organització serà David Torrent i la secretaria de finances serà Teresa Pallarès, mentre que a l'executiva hi haurà noms molt diversos: Jaume Alonso Cuevillas, Joan Canadell, Jaume Giró, Cristina Gasol, Montserrat Caupena, Montserrat Girbau, Miquel Samper, Salvador Vergès, Ester Vallès, Damià Calvet, Violant Cervera, Gemma Geis, Jordi Fàbrega, Glòria Freixa, Mònica Sales, Marta Madrenas, Míriam Nogueras, David Saldoni, Aleix Sarri i Toni Morral. Ara, la pròxima parada de Junts és el 4 de juny a Argelers (Rosselló), on se celebrarà el congrés del partit amb la presència del mateix Puigdemont.