El conseller d'Economia, Jaume Giró, és una de les novetats de la precandidatura per a l'executiva de Junts que proposaran Laura Borràs i Jordi Turull al proper congrés. El conseller se sumarà als noms de les responsables dels departaments de Drets Socials, Violant Cervera, i d'Universitats, Gemma Geis, que ja formaven part de la direcció sortida fa dos anys del darrer congrés del partit. L'acord amb què Borràs optarà a la presidència i Turull a la secretaria general s'ha tancat aquest matí, hores abans que a les 16 hores acabés el termini que fixa el reglament d'elecció de càrrecs per a la presentació de candidatures. 

La incorporació de Giró suma a la cúpula del partit un nom que va saltar l'any passat a la política quan va entrar com a independent en representació de Junts al Govern de Pere Aragonès per assumir la responsabilitat del departament d'Economia i Hisenda. Giró milita a la formació des de novembre de l'any passat.

Si en entrar al Govern el conseller es va convertir en el fitxatge estrella de l'executiu d'Aragonès, la seva projecció es va multiplicar amb l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat i amb el decret complementari de riscos per donar cobertura a les fiances milionàries que el Tribunal de Comptes reclamava als responsables del procés. De fet, el seu nom s'ha incorporat a les travesses de candidats a la presidència de la Generalitat, tot i que ha assegurat públicament que no es planteja aquesta possibilitat.

A més de Giró, continuaran formant part de l'executiva les conselleres Cervera i Geis, que a l'actual direcció són responsables respectivament de la secretaria d'extensió territorial i de la secretaria d'impuls i coordinació parlamentària. Cervera és un nom molt proper a Turull mentre que Geis, que forma part del cercle més proper al president Carles Puigdemont, és l'única consellera que, junt amb el vicepresident, Jordi Puigneró, no van signar el manifest en què dirigents i càrrecs del partit apostaven per un acord entre Turull i Borràs per evitar que el proper congrés del partit fos d'enfrontament entre dues candidatures.

Els noms que composen la precandidatura que encapçalaran Borràs i Turull al proper congrés han estat presentats a primera hora d'aquesta tarda en roda de premsa. La proposta incorpora com a vicepresidents Francesc de Dalmases i Aurora Madaula, tots dos molt propers a Borràs, i el regidor de Badalona David Torrents, com a secretari d'organització.