Laura Borràs i Jordi Turull han presentat aquest matí la seva precandidatura per a la nova executiva de Junts en què assumiran les funcions, respectivament, de presidenta i secretari general, amb el compromís de "compartir les responsabilitats executives". La presidenta del Parlament ha volgut aclarir, en una entrevista a TV3, que "no existeixen uns radicals i uns pragmàtics" dins de la formació i que amb Turull no són una "bicefàlia, que mira cadascú cap a un costat, sinó un tàndem que pedala alhora". "Tant a Turull com a mi ens poden considerar radicals i pragmàtics", ha argumentat. El periodista de la televisió catalana, Xavier Gracet, ha insistit en les suposades diferències entre els dos líders del partit i Borràs ha contestat contundentment: "No busqui equilibris perquè som un equip".

La nova direcció mantindrà quatre vicepresidèncias, amb la incorporació de Francesc Dalmases i Aurora Madaula, membres del cercle més proper a Borràs, i la repetició al càrrec de Josep Rius i Anna Erra. Assumirà la funció de responsable d'organització el regidor de Badalona David Torrents, en una executiva en què destaca entre les incorporacions la del conseller d'Economia, Jaume Giró. Pel que fa a l'absència del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i l'actual president parlamentari de Junts, Albert Batet, la presidenta Borràs ha deixat clar que "és radicalment fals que no es compti amb ells". De fet, ha explicat que "són membres nats, en funció del càrrec que ja ostenten". Borràs ha insistit a definir Junts com un moviment que "no va de persones, sinó de projectes". En aquest sentit, ha dit que "sempre" ha fet bandera de la unitat "al servei de la gent". És per això que ha volgut recordar les "llistes de país de Puigdemont del 21 de desembre de 2017" per emmirallar-les en les actuals.

Malgrat que els estatuts del partit reserven a la presidència un paper no executiu, Borràs i Turull han subratllat que compartiran les responsabilitats executives del dia a dia. Borràs ho ha tornat a recordar en l'entrevista, on ha explicat que la presidència "tindrà funcions més executives", tal com va demanar Puigdemont en la seva carta de renúncia al partit. "A l'hora de configurar òrgans o prendre decisions ens posarem d'acord. Estic segur que no tirarem mai d'estatuts", ha apuntat Turull aquest matí, que ha assegurat que compartiran funcions amb la presidenta gairebé al 95%. "Tenim molta feina, la militància notarà aquesta confiança amb una activitat molt més intensa i executiva de la presidència", ha garantit.

A banda dels nous vicepresidents s'incorpora a l'executiva de la mà de Borràs, com ha avançat ElNacional, el regidor de Badalona David Torrents per assumir les funcions de secretari d'organització. Pel que fa a la secretaria de finances continuarà Teresa Pallarès. Entre la vintena de noms que completen la candidatura a la direcció s'incorporen a la direcció el diputat Jaume Alonso Cuevillas, molt proper a Borràs, i el diputat Joan Canadell, a més del conseller Jaume Giró, la diputada Cristina Casol, la dirigent terrassenca Montserrat Caupena, la regidora de Moià Montserrat Girbau, l'exconseller Miquel Samper, i els diputats Salvador Vergès i Ester Vallès.