Ara ja ho tenim clar. Madrit, més concepte que mai, i on la T final vol dir el sistema, el règim, la crosta, el poder i el control, ha triat. Entre la unitat d'Espanya o l'estat de dret, l'opció elegida ha estat la primera. “Antes roja que rota”. “Antes azul que plurinacional”. Abans llençar a la paperera la “marca Espanya” i la imatge exterior que permetre votar, no fos cas.

Exemples? Uns quants.

Per escarmentar els indepes, van decidir que l’1 d'octubre se'ls havia de demostrar qui manava aquí de veritat. I gent vestida i armada com si anés a la guerra van anar a robar urnes i a apallissar població civil que oferia una resistència pacífica. Posteriorment, el sistema va decidir iniciar una campanya de propaganda anant a explicar per Europa sopars de duro que no van creure's ni els Teletubbies. Però això no va importar-los gens perquè tot era per a consum intern. L'estat de dret a can pistraus i VIVA ESPAÑA!

El sistema político-judicial va decidir escarmentar com mai s'havia vist a qui van assenyalar com els líders de la “revolta” i el “cop d'estat”. De tal manera que aviat farà un any 9 persones són en presó preventiva i 8 a l'exili. Estan acusades d'uns delictes que no van produir-se en cap cas, sostinguts en unes proves presentades per la Guàrdia Civil i que tenen menys credibilitat que Aramís Fuster parlant de la seva vida amorosa. L'estat de dret a la quinta força i VIVA ESPAÑA!

El sistema político-judicial va encarregar la feina d'escriure un relat de ficció sobre una violència colpista a un empleat de l'any tan obedient i servil com limitat. I no ho dic jo. A Madrit comencen a sospitar que potser van equivocar-se de persona. Alemanya, Bèlgica, la Gran Bretanya i Suïssa ja no ho sospiten sinó que ho afirmen. La imatge de la justícia espanyola a Europa és ara comparable a la d'un màster de Casado, una tesi de Sánchez o el currículum de Rivera. L'estat de dret ha acabat fet una coca, però VIVA ESPAÑA!

El sistema político-judicial té personatges que usen xats per insultar i qualificar de manera temerària a persones que defensen altres idees i a sistemes judicials que no els donen la raó que creuen tenir. I en comptes de censurar aquesta actitud, Madrit en ple surt a defensar-los amb l'argument que allò era un xat privat (quan no ho era), que altres jutges també han opinat demanant el dret a decidir (que no té res a veure amb el dret a insultar i desqualificar) i que els insultadors són una minoria (i els altres que ho veien han decidit callar fins que, finalment, algú ho ha filtrat). Ah, i de propina, les sancions a jutges que van manifestar opinions polítiques contràries a les ara conegudes, i llavors sense insultar ningú, ara s'han convertit en abraçades variades. L'estat de dret diu adeu amb les orelles i VIVA ESPAÑA!

Al sistema político-judicial representat pel que està fent el jutjat número 13 de BCN no li ha significat cap problema mentir amb balcons al carrer perquè tothom ho pugui veure. I és així com aquest jutjat i el Tribunal Superior de Justícia van negar el juliol del 2017 que investiguessin a qui creien que organitzava el referèndum. Ara s'ha demostrat que estaven duent a terme una causa general contra l'independentisme. L'estat de dret a tomar vent i VIVA ESPAÑA!

Seguim? No cal.

No, no els importa la mala imatge d'Espanya al món. De la seva policia, de la seva justícia i de la seva classe política. Tant se val que quedi demostrat que han vulnerat la llei arbitràriament, que s'han inventat delictes o que han enviat gent a la presó per la cara. És més important la unitat de la pàtria. Fins i tot Felipe i Aznar ara van pel món fent “bolos” agafadets de la maneta.

Bé, doncs sort que no eren nacionalistes, oi?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat