Un dels principals arguments de les associacions judicials per descartar sancions disciplinàries als jutges implicats en l'escàndol dels correus insultants contra l'independentisme és que aquestes opinions abocades al xat corporatiu del CGPJ ho són a títol "privat". En canvi, no és el criteri que es va usar en el cas del jutge Frederic Vidal, sancionat per criticar els policies de l'1-O. El CGPJ ho va justificar per considerar que el xat, el mateix fòrum professional restringit, no era privat, segons ha revelat El Matí de Catalunya Ràdio.

Vidal, titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona, va titllar de "terrorisme policial" i de "terroristes uniformats" l'operatiu policial de l'1-O i el CGPJ el va condemnar a pagar una multa de 600 eurosper falta greu.

El 12 de març de 2018, la comissió disciplinària de l'òrgan de govern dels jutges va respondre al jutge  que el compte de correu no era de caràcter privat "tal i com queda meridinament clar en la regulació que, sobre l'ús del correu electrònic o e-mail, es conté a la instrucció 2/2003, de 26 de febrer, del ple del Consell General del Poder Judicial".

El CGPJ al·lega que Vidal coneixia la repercussió que podia tenir el seu missatge perquè el correu intern el reben més de 5.000 membres de la judicatura.

El text íntegre del correu del jutge Vidal és el següent:

"Intervinc perquè no entenc res. Han pegat a algun jutge a Catalunya? L'han vexat? Han insultat en públic o amenaçat algú pel fet de ser jutge? Si és així, tota la meva solidaritat i el meu rebuig. No obstant, no tinc cap notícia sobre això.

Si no és així, de què ens lamentem?

Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí que patim a Catalunya? Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 milions de persones que s'han vist coaccionades, insultades i menyspreades pel fet de voler votar? De debò no hi ha res a dir?"