El jutjat número 13, que investiga les responsabilitats dels líders independentistes en l'organització de l'1-O, ha comès un error substancial a l'hora d'atribuir responsabilitats ―les públiques― al vicepresident, Pere Aragonès, en l'escrit que va dirigir a la fiscalia del TSJC. I el fiscal Pedro Ariche no ha tingut inconvenient a dedicar-li un calbot en l'escrit en què comunica que rebutja investigar el vicepresident per desobediència.

Segons l'escrit del magistrat, Aragonès era en el moment en què es preparava el referèndum secretari d'Hisenda, quan en realitat era secretari d'Economia, atès que la responsabilitat d'Hisenda estava en mans d'un altre dels investigats per aquell jutjat, Lluís Salvadó.

El fiscal assenyala aquesta circumstància en les seves diligències, explica el càrrec que li atribueix el magistrat per error i hi afegeix que es tracta d'una "situació que és inexacta, atès que el càrrec que ostentava era el de secretari d'Hisenda".

L'escrit que el jutge va enviar a la fiscalia recorda les agendes Moleskine i el document Enfocats que es va decomissar al secretari general d'Economia, Josep Maria Jové, i a partir del qual descriu la suposada estructura creada per organitzar el referèndum.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat