El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bé a la Conca de Barberà: 3 restaurants que has de conèixer

La Conca de Barberà és una comarca amb molta història. A cavall entre el Camp de Tarragona, Ponent, el Priorat i l'Anoia, s'ubica en una zona poc habitada de Catalunya. Amb uns paisatges espectaculars i un producte excel·lent, els pobles de la Conca de Barberà tenen restaurants que val molt la pena visitar. Llocs d'interior on la tradició i el bon saber fer dels negocis familiars s'ajunten per oferir la millor experiència possible. Amb bons vins, bons olis i bones carns, a la Conca de Barberà s'hi menja de primera.

1. Cal Travé - Solivella

Cal Travé s’ubica al bell mig de Solivella, a peu de la carretera que puja cap a Andorra. A dins, un petit rebedor i una solemne barra a mà dreta et donen la benvinguda a un espai que respira tradició. La sala, amb una quinzena de taules parades amb tovalles blanques, està decorada amb diferents objectes que criden l’atenció, com un conjunt d’instruments musicals o una petita col·lecció de rellotges de cucut. Al fons, una imponent brasa guarda una cantonada en què es cuinen les delicioses carns del restaurant, i una gran porta de vidre guarda les ampolles de vi del celler. 

📍 Carretera de Montblanc a Artesa, 56, Solivella

🍽 Ressenya del restaurant Cal Travé
 

Plat de costelles de xai de Cal Travé. / Foto: Emma Porta

2. Tossal Gros - Prenafeta

El restaurant Tossal Gros està ubicat juntament amb el Celler Escoda-Sanahuja a Prenafeta. Treballen molt a prop de la natura creant una cuina que representa l’estació de l’any i el terreny on estan ubicats. Acompanyen els seus plats amb vins d’agricultura ecològica sense res afegit del seu propi celler. L'home al darrere dels fogons és el xef Vladislav Degtyarev que proposa uns plats de caràcter gastronòmic amb productes ecològics, de temporada i de petits productors de la zona. Joan Ramón Escoda no és només un enòleg, és un innovador que el 1999 va començar juntament amb la seva dona un projecte produint vins sense sulfits afegits. "El celler i el restaurant comparteixen filosofia: naturalitat, proximitat i molta il·lusió per compartir", expliquen.

📍Carretera de Prenafeta a L'illa s/n, Prenafeta

🍽 Ressenya del restaurant Tossal Gros
 

3. Hostal Colomí - Santa Coloma de Queralt

L’Hostal Colomí és història viva de Catalunya. Fundat l’any 1947 per Josep Camps i Pepita Franquesa, aquest petit hostal familiar ha anat evolucionant al llarg de les dècades, sempre fidel a una manera de fer honesta, propera i arrelada. Amb el relleu de les filles, Rosita i Nati Camps, el projecte no només s’ha mantingut viu, sinó que ha crescut amb força. Avui, ubicat al costat del Castell de Santa Coloma, l’establiment s’ha consolidat com un restaurant on el producte de proximitat i l’estacionalitat són el centre de tot.

📍 C/ Raval de Jesús, 10, Santa Coloma de Queralt

🍽 Ressenya del restaurant Hostal Colomí
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!