El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 5 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bé al Baix Empordà: els 5 restaurants que has de conèixer

Anem al nord-est del país per visitar una comarca preciosa: el Baix Empordà. Amb les platges de la Costa Brava, però també uns paisatges interiors espectaculars, el Baix Emprodà és un racó de Catalunya amb un producte excel·lent i uns restaurants que el cuinen i serveixen amb respecte i professionalitat. Des del millor peix de les llotges de la costa fins al millor producte de muntanya de l'interior, aquests són els 5 restaurants del Baix Empordà que no et pots perdre.

1. Soca-rel - Llofriu

El Jordi és nascut a Xàtiva i després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Castelló i a la Joviat de Manresa, va treballar a cuines tan prestigioses com la de Martín Berasategui o del Neichel, i va obrir més tard el Portal Fosc a Xàtiva i va combinar la seva passió per la cuina amb la feina de presentador al programa “Cartes en Joc” de la televisió valenciana. Entre els premis més sonats, en Jordi ha estat finalista revelació al Madrid Fusión i millor cuiner revelació del País Valencià. Actualment, el Jordi ens delecta tot l’any al Soca-rel oferint-nos la seva cuina de barraca, segons resa el seu compte d’Instagram, on les paelles i els arrossos cuinats amb foc de sarments són els protagonistes  indiscutibles de la carta.

📍 Carrer Ramal, 74, Llofriu

🍽 Ressenya del restaurant Soca-rel
 

Restaurant La Cort del Mos, a Palamós / Foto: Marta Garreta
Restaurant La Cort del Mos, a Palamós. / Foto: Marta Garreta

2. La Cort del Mos - Palamós

La Cort del Mos va obrir el març passat, complint amb escreix les expectatives generades per un projecte intel·lectualment ambiciós: un restaurant on rastrejar els receptaris antics medievals, la cuina de les àvies i la tradició actualitzada. Ho assoleixen amb nota, oferint plats molt ben pensats i equilibrats, saborosos i reconfortants, sorprenents i únics: tota una oportunitat per aprendre, menjant. Un duo funcional que està aportant autèntica màgia al sector.

📍 Carrer Mal Pas, 3, Palamós

🍽 Ressenya del restaurant La Cort del Mos
 

3. Maglia - Plata d'Aro

Lance Armstrong, un dels ciclistes més famosos (tant per les seves fites com pels seus desencerts) és un dels responsables de posar Girona al mapa i convertir aquesta ciutat en un dels epicentres mundials del turisme ciclista i l'oci al voltant d'aquest esport. Girona té coses molt bones, com el clima, la gastronomia i una orografia i infraestructura de carreteres que, en poc territori, brinda moltes opcions al ciclista professional i a l'aficionat, des de plana a prop de la costa a muntanya, més a l'interior. Qui ho explica és en Marc Guinó, propietari de La Maglia, un enamorat del ciclisme i la gastronomia que, des de fa 3 anys, ofereix cafè d'especialitat i menjar saludable al bell mig de Platja d'Aro.

📍 Carrer Juli Garreta, 10, Platja d'Aro

🍽 Ressenya del restaurant Maglia
 

4. Mas Generós - Fonteta

Mas Generós s'ubica a Fonteta, població cèlebre pel recuit de drap, i en el seu nom encapsula molts actes de generositat: el primer i més important, el d'oferir lleure amb exquisidesa màxima, i el segon, el de brindar la riquesa que brolla de la terra en un format gastronòmic únic a la zona. Inherent a aquest, està la generositat de compartir el coneixement, creant un cercle tancat on el comensal gaudeix i aprèn. N'és responsable una cuinera, la Iolanda Bustos, també coneguda com la xef de les flors. Aquí, les flors, les aromàtiques i les plantes botàniques són presents a cada plat i elaboració que arriben a taula, i amb aquest gest, hom sent que participa del cicle de la natura i reconnecta amb ella.

📍 Carrer Sant Generos, 21, Fonteta

🍽 Ressenya del restaurant Mas Generós
 

La Maglia
Restaurant Maglia. / Foto: Marta Garreta

5. Can Casadellà - Serra de Daró

Pura essència. Sublim i perfecte. El millor dels millors, l'esmorzar de forquilla número u de Catalunya. Un lloc apoteòsic, autènticament català i on es respira el significat d'aquest àpat tan nostrat. Després de llocs envejables, admirables i talentosos, en Jonathan Nuevo, més conegut com a @esmorzarsdeforquilla.cat, descobreix el millor esmorzar de forquilla de Catalunya. Un lloc amb autèntic producte català, cuina de la manera més tradicional i amb un tracte proper i personal que converteix aquest restaurant en un imprescindible del Baix Empordà, i de la resta de Catalunya.

📍 Afores S/N, Diseminat Afores, 7, Serra de Daró

🍽 Ressenya del restaurant Can Casadellà
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!