Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Pintxo de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxat i mostassa dolça
Els pintxos són una manera fantàstica de gaudir d'un mos tan senzill o complicat com es vulgui en una versió en miniatura. La gràcia és que vagin punxats amb un escuradents, la missió del qual és que el pintxo no es desmunti. Aquest de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxat i mostassa dolça és una autèntica fantasia que has de tastar tant sí com no.
1️⃣ Recepta de pintxo de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxat i mostassa dolça
Dimarts: Pintxo Mini-Granjero
El 'Granjero' és un entrepà típic fet amb pa de motlle, farcit amb diversos elements i culminat amb un ou ferrat. És un pintxo que agrada a tothom, fàcil de fer i que triomfa entre la canalla. D'aquells pintxos senzillets i bons que, després de tastar segons quines coses, s'agraeixen. L'única excentricitat que té és l'addició d'una llesca de kiwi confitat que li aportarà un punt de dolçor.
2️⃣ Recepta de pintxo Mini-Granjero
Dimecres: Pintxo de bacallà confitat amb all i bitxo
Aquest pintxo és ben bé la versió en miniatura del que podria ser, perfectament, un plat. El bacallà confitat amb all i bitxo és un plat fantàstic que, en aquest cas, es presenta en format pintxo. Opcionalment, es pot guarnir amb algun altre ingredient, com una tira de pebrot, una llesca de tomata o qualsevol altre aliment.
3️⃣ Recepta de pintxo de bacallà confitat amb all i bitxo
Dijous: Pintxo de pa amb tomàquet i anxoves de l'Escala
Aquest plat, en realitat, no seria un pintxo perquè no li cal un escuradents. Malgrat ser una recepta extremadament senzilla, és una autèntica delícia de cuina catalana. Una llesca de pa amb tomata ben feta amb una anxova de qualitat a sobre. Sí, és molt senzill, però justament per això aquest plat s'ha de fer a la perfecció: una bona tomata de penjar sobre una bona llesca de pa de pagès o pa de vidre amb un raig d'un bon oli d'oliva i l'anxova a sobre. Com que l'anxova és salada, no cal que li afegeixis sal.
4️⃣ Recepta de pintxo de pa amb tomàquet i anxoves de l'Escala
Divendres: Pintxo de xoricets al vi amb fum en pols
Una versió sofisticada del clàssic pintxo amb xoricets que permet obtenir un sabor fumat amb el truc del fum en pols.
5️⃣ Recepta de pintxo de xoricets al vi amb fum en pols
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!