Què puc dir d'aquest pintxo... quan portes temps cuinant... i tastant plats i gustos diferents... t'adones de les impressionants possibilitats que ofereix la gastronomia en general. D'aquells sabors que tothom, almenys un cop a la vida, hauria de tastar. Aquest pintxo és excel.lent... i com veureu... no li calen massa filigranes. Gaudiu-lo... com he fet jo.  

Ingredients

1 llom de bacallà dessalat de 300gr.  

4 alls tallats en làmines fines  

1/2 bitxo ("guindilla")  

oli per fregir

1 fulla de llorer 

orenga

oli d'oliva 

Preparació
1.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas1

Prèviament, haurem dessalat degudament el nostre llom de bacallà. El podem comprar ja dessalat també.

2.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas2

Utilitzarem la meitat d'un bitxo... que pica com mil dimonis.

3.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas3

Tallem 3 alls molt fins... (per fer-lo cruixent)... i un dent d'all el reservem. Piquem també el bitxo.

4.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas4

Posem oli en un cassó amb un all i una fulla de llorer. Aquí confitarem el bacallà.

5.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas5

L'oli ha de cobrir pràcticament les peces de bacallà. Per confitar-lo, haureu de coure el bacallà a 50-60 graus màxim... durant uns 20 minuts.

6.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas6

Podeu utilitzar un termòmetre de cuinar per controlar la temperatura. Passats els 20 minuts... ho reservem.

7.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas7

Ara, en una paella amb una mica d'oli... torrarem les làmines d'all... amb molt de compte de no cremar-les.

8.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas8

Les reservem.

9.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas9

Amb el foc apagat i en el mateix oli... tireu el bitxo i retireu-lo de seguida. Us quedarà cruixent.

10.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas10

Ara, i procurant extreure la pella del bacallà, muntarem els nostres pintxos amb un tall de bacallà confitat.

11.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas11

A sobre hi posarem unes làmines d'all cruixent i en un costat el bitxo. D'aquesta manera, qui no vulgui el picant el podrà treure sense problemes, però ja us avanço que la gràcia d'aquest pintxo és el picant.

12.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas12

El toc final... una mica d'orenga.

13.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas13

Perfecte.

14.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas14

Ja podem muntar un plat... tot tirant un raig d'oli per sobre. Sal, no cal, amb el bacallà.

15.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas15

Quina pinta, eh?

16.
pintxo bacalla confitat all bitxo pas16

Bon Profit!