El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per al cap de setmana

Per a aquest primer cap de setmana, les propostes són ben tardorenques i ja deixen anticipar l'arribada del fred i, per tant, uns plats que acompanyin amb la temperatura d'aquests dies. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

1. Espaguetis i salsa de castanyes

Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec

Comencem el reguitzell de plats per a aquest primer cap de setmana de novembre aprofitant la temporada de bolets amb una recepta que combina pasta amb rovellons frescos. Pots fer servir altres bolets i un altre tipus de pasta, però és important utilitzar tomàquets secs i conservats en oli, ja que aquest serà l'ingredient que més caracteritzi el plat, pel seu gust intens i peculiar. Si et ve de gust, el sofregit, que farem amb trossets de rovelló, el pots triturar i convertir en una crema afegint-hi una mica de brou o crema de llet, i d'aquesta manera podràs oferir un acabat més sofisticat.

🍝 Recepta d'espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
 

Llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava

El llom és un producte molt interessant i amb moltes varietats. En aquesta ocasió, optem per fer un llom amb una salseta de cava, amb xampinyons i castanyes. Per dins, una capa de mostassa dolça que és la bomba. A internet trobaràs un munt de receptes per omplir lloms, i gairebé totes són diferents. Com sempre, la qualitat dels ingredients i del farcit marcarà el resultat, així com l'afecte i la paciència que heu tingut per fer-ho. Un excel·lent plat de festa, d'aquells que no podràs parar de mullar pa. Es pot acompanyar amb patates al forn (o fregides).

😋 Recepta de llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava
 

2. Pèsols i cranc

Pèsols i faves ofegats

Hi ha la recepta de faves a la catalana, però existeixen altres variants sucoses com els pèsols i faves ofegats, que vindria a ser la mateixa recepta però sense el vi ni l'os de pernil. Veuràs que no hi ha massa diferències entre totes dues receptes. En aquest cas, s'afegeixen uns quants pèsols frescos. Una recepta diferent de les anteriors perquè puguis comptar amb múltiples variants i et deixis endur per la que et sedueixi més.

🍴 Recepta de pèsols i faves ofegats
 

Cranc reial amb llima i gingebre

I, per complementar els pèsols, una senyora recepta, sí senyor. Fàcil i bona. Carn de 2 potes de cranc reial de Kamchatka, un tros d'arrel de gingebre d'1,5 cm aprox., 2 llimes, oli d'oliva verge, sal i pebre negre. Amb aquests ingredients podràs elaborar un plat per deixar al·lucinats els comensals. És recomanable afegir un "bitxo" molt picat per donar-li un toc picant.

🔝 Recepta de cranc reial amb llima i gingebre
 

3. Moniatos i panellets

Moniato al forn

I, acabem, amb un menú de tardor absoluta. En primer lloc, moniato al forn. Aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades, els panellets i el moscatell. A continuació, trobaràs quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn. Així i tot, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini, però amb el paper es couen més ràpidament i és una bona forma de conservar-los a posteriori.

🍽️ Recepta de moniato al forn
 

Panellets de pinyons

Sí, la castanyada 2023 ja ha passat. Però, i per què això ha de ser una excusa per deixar de fer panellets o menjar castanyes o moniatos. El xiclet encara es pot estirar i, per aquesta raó, l'última recomanació per a aquest cap de setmana ve farcida de panellets. És l'autèntica recepta del Gremi de Pastisseries de Barcelona. Aquests són els millors panellets i la millor recepta de panellets, sense cap mena de dubte. No te'n podem recomanar una altra. Segueix aquestes instruccions al peu de la lletra i mesura-ho tot com s'indica. Qualsevol variant pot tenir conseqüències. Si els vols de pastisseria, amb aquesta recepta ho aconseguiràs. Aquests panellets porten una petita quantitat de patata. De fet, és puré de patataflocs deshidratats. A les pastisseries es fa servir el puré com a fècula per a texturitzar el massapà.

🔝 Recepta de panellets de pinyons