Seguim aprofitant la temporada de bolets amb una nova recepta que combina pasta amb rovellons frescos. Podeu fer servir altres bolets i altre tipus de pasta, però és important utilitzar tomàquets secs i conservats en oli, ja que aquest serà l'ingredient que més caracteritzi el plat, pel seu gust intens i peculiar. La seva elaboració no és gens complicada. Clar, és molt fàcil dir-ho, oi? Si us ve de gust, el sofregit, que farem amb trossets de rovelló el podeu triturar i convertir en una crema afegint-t'hi una mica de brou o crema de llet, i d'aquesta manera podreu oferir un acabat més sofisticat. Jo he apostat per la versió més barroera, si així li podem dir, ja que també m'agrada trobar trossets al sofregit.

Ingredients

300gr. espaguetis

300gr. rovelló fresc

2 tomàquets madurs ratllats  

1 ceba trinxada

mig porro trinxat  

pebre negre

una cullerada petita d'orenga sec

una rameta de farigola fresca

formatge emmental ratllat  

2 fulles de llorer  

3 dents d'all

julivert fresc

oli d'oliva

sal

  

Variants:

- Podeu fer servir altres tipus de bolet

- Podeu utilitzar altre pasta com tallarines o mafalde

- Podeu descartar l'ús de la farigola fresca

Preparació
1.
espagueti rovellons tomaquet sec pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
espagueti rovellons tomaquet sec pas2

Netegem bé els bolets, que avui són especialment sans.

3.
4.
espagueti rovellons tomaquet sec pas5

El trinxarem una mica, però deixarem trossos més aviat grans.

5.
espagueti rovellons tomaquet sec pas6

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva... sofregirem la ceba ben trinxada.

6.
espagueti rovellons tomaquet sec pas7

Al mateix temps, i si en teniu, hi podeu posar la rameta de farigola per aromatitzar l'oli.

7.
espagueti rovellons tomaquet sec pas8

Perfecte.

8.
espagueti rovellons tomaquet sec pas9

Mentre es fa la ceba, anirem tallant els bolets. Reservarem dos o tres rovellons sencers per persona, per decorar el plat. La resta, tot trinxadet.

9.
espagueti rovellons tomaquet sec pas10

Ja podeu retirar el romaní, que conservarem per decorar al plat, si voleu.

10.
11.
espagueti rovellons tomaquet sec pas12

Al mateix temps els bolets.

12.
espagueti rovellons tomaquet sec pas13
13.
espagueti rovellons tomaquet sec pas14

Ho remenem tot plegat i ho deixem coure uns 4 o 5 minuts.

14.
espagueti rovellons tomaquet sec pas15

Seguidament hi afegim el tomàquet ratllat que deixarem coure uns pocs minuts més.

15.
espagueti rovellons tomaquet sec pas16

En aquest punt, hi podeu afegir una mica d'orenga sec.

16.
espagueti rovellons tomaquet sec pas17

Com una cullerada de cafè aproximadament. Li aportarà un toc molt interessant.

17.
espagueti rovellons tomaquet sec pas18

Deixeu que el tomàquet agafi color i s'integri bé amb el sofregit. Saleu-ho una mica.

18.
espagueti rovellons tomaquet sec pas19

En uns 10 minutets el tindreu al punt. Ho reservem.

19.
espagueti rovellons tomaquet sec pas20

Ara, paralel·lament, posarem abundant aigua amb sal i llorer a bullir.

20.
espagueti rovellons tomaquet sec pas21

Quan arrenqui el bull, hi posarem els espagueti, que courem uns 10-12 minuts.

21.
espagueti rovellons tomaquet sec pas22

En una altra paella amb una raig d'oli d'oliva... hi tirarem una mica d'all i julivert fresc trinxats.

22.
espagueti rovellons tomaquet sec pas23

A sobre, hi posarem els bolets sencers que teníem reservats i deixarem que es facin bé.

23.
espagueti rovellons tomaquet sec pas24

Quan comencin a daurar-se ja els tindrem a punt.

24.
espagueti rovellons tomaquet sec pas25

Un cop els espagueti siguin cuits i escorreguts, els incorporarem directament al sofregit que teníem reservat.

25.
espagueti rovellons tomaquet sec pas26

Ho remenem tot plegat i ho escalfem una estona més. Compte no se us cremi.

26.
espagueti rovellons tomaquet sec pas27

Ja podem emplatar. Hi posarem una primera capa d'espagueti... una mica de sofregit...

27.
espagueti rovellons tomaquet sec pas28

... una nova capa d'espagueti... i més sofregit.

28.
espagueti rovellons tomaquet sec pas29

Acabarem posant una mica de formatge emmental per sobre... i decorarem amb els rovellons. Tireu-hi una mica de pebre negre per sobre de tot el conjunt.

29.
espagueti rovellons tomaquet sec pas30

I aquí teniu el plat acabat.

30.
espagueti rovellons tomaquet sec pas31

Si voleu hi podeu afegir un raig d'oli d'oliva en cru per sobre.

31.
espagueti rovellons tomaquet sec pas32

Ummm... quina oloreta que deixa anar el rovelló fresc, eh?

32.
espagueti rovellons tomaquet sec pas33

No cal dir que aquest plat s'ha d'acompanyar d'un excel·lent vi negre.

33.
espagueti rovellons tomaquet sec pas34

Bon profit!