L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat avui us porten una recepta molt fàcil per fer mandonguilles amb només quatre ingredients. La presenta el xef Arnau Bosch del restaurant Can Bosch de Cambrils, Premi Nacional de Gastronomia el 2015. Un plat per llepar-s'hi els dits (i sucar-hi pa)!

 

El restaurant Can Bosch té els seus orígens en l’humil bar de pescadors que el 1969 obrien Joan Baptista Bosch i Lourdes Font, a pocs metres del port de Cambrils. El bar va passar a ser casa de menjars i, des de 1980, s’obria com a restaurant. Des de llavors ha sabut situar-se com un punt de referència de la nostra gastronomia, amb l’estrella Michelin, aconseguida el 1984, com un dels principals, però no únic, reconeixement.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAN BOSCH (@canbosch) on

Des de 1982, Joan Bosch a la cuina i Montserrat Costa al menjador, han mantingut aquest nivell d’excel·lència i han sabut combinar el respecte a la tradició de la cuina marinera de sempre, d’on provenien, amb els nous corrents culinaris que han anat obrint-se pas en les darreres dècades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAN BOSCH (@canbosch) on

El 2012, el restaurant incorpora la tercera generació d’aquesta família, representada per Arnau Bosch. Continuïtat, doncs, en un projecte ben arrelat al seu lloc d’origen, però que no s’acontenta amb allò que ha aconseguit sinó que mira contínuament de superar-se.

La mar al plat. Així podria resumir-se la filosofia culinària de Can Bosch, un restaurant que combina amb ofici els productes que li aporten les barques de pesca de Cambrils i els fruits i verdures que es cullen als pobles del voltant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAN BOSCH (@canbosch) on

La qualitat del producte, bàsicament producte de proximitat, que passa directament, com qui diu, de la barca o de l’hort a la cuina, on és tractat amb un profund respecte a la tradició culinària del país, però amb la vista posada en una constant renovació.

Al xef Arnau Bosch l'han precedit altres membres premiats per l'Acadèmia Catalana de Nutrició com:

Carles Gaig i els seus ous fregits (amb aigua!)

Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats,

Nandu Jubany amb les seves patates estofades

Joan Roca amb l'arròs a la cassola

Núria Gironés de Ca l’Isidre amb una mona típica del Penedès

Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar amb un risotto amb tomàquet i alfàbrega

Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo"

Els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades

Joel Castanyé de La Boscana i el flam d'ou

- Romain Fornell i el seu pollastre a la cocota

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, i la importància del calci