L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i ElNacional.cat us presenten avui la recepta del xef Joel CastanyéPremi Nacional de Gastronomia 2017. Xef executiu i propietari des del 2009 del restaurant la Boscana, Joel és el més jove de tres germans Castanyé. Va treballar en alguns establiments de prestigi com el restaurant Neichel de Jean-Louis Neichel, al Restaurant Àbac de Xavier Pellicer i el Bulli Catering. Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l'aprenentatge autodidacta és la millor escola. Avui ens presenta la recepta de flam d'ou.

Joel i la seva família obren les portes de la boscana en un espai natural de més de 50.000 metres quadrats de jardins, menjadors, i espais gastronòmics que formen una exclusivitat per gaudir de la cuina catalana contemporània.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Boscana | Restaurant (@laboscana) on

El novembre del 2014, Joel obre un restaurant gastronòmic dins de la boscana i dos anys més tard, al 2016, rep l'estrella Michelin. En la nova edició de la Guia Repsol del 2018, va atorgar al restaurant el primer sol Repsol. A principis d’aquest any, va rebre el segon.  Al 2018, Joel ha estat premiat com a Xef revelació per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. A més el restaurant ha estat guardonat amb els premis CARTAVI 2015, 2016 i 2018 per la Associació Vinícola Catalana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Boscana | Restaurant (@laboscana) on

La família Castanyé fa trenta anys que es dedica a la cuina. Abans amb el restaurant el Resquitx de Mollerussa i des de fa vuit anys amb la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell). Van començar centrant-se en celebracions i banquets i fa dos anys van decidir obrir a les mateixes instal·lacions un restaurant gastronòmic de només vuit taules en què, asseguren, mimen molt l'espai i el menjar. Amb ell, han guanyat la seva primera estrella Michelin. "Estàvem a Girona, a la gala, i vam rebre la notícia amb molta il·lusió", explica Joel Castanyé, el xef i copropietari juntament amb els seus dos germans i la seva mare de La Boscana. "Estic molt content, sobretot per la meva família, perquè fa molts anys que ens dediquem a aquest ofici que és meravellós", ha explicat. "Estem súper il·lusionats i va ser una sorpresa meravellosa ja que només fa dos anys que hem obert i tenir ja l'estrella és espectacular", reconeix.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Boscana | Restaurant (@laboscana) on

Amb La Boscana, Lleida ja compta amb tres restaurants amb estrella Michelin, juntament amb el Malena de Gimenells (Segrià) i El Fogony de Sort.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Boscana | Restaurant (@laboscana) on

Jordi Castanyé Argiles, Nebot d’en Joel, autor de les il·lustracions. Treballa els caps de setmana a La Boscana i a vegades també fa de cambrer.

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i ElNacional.cat han publicat conjuntament receptes del xef Carles Gaig i els seus ous fregits (amb aigua!), de la xef Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats, el tercer va ser el xef Nandu Jubany amb les seves patates estofades, el quart era Joan Roca amb l'arròs a la cassola, la Núria Gironés de Ca l’Isidre va endolcir la Pasqua amb la recepta d'una mona típica del Penedès, el xef Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar ens cuinava un deliciós risotto amb tomàquet i alfàbrega. Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo",  i els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades.