Aquesta setmana ens acompanyen dos xefs premis nacionals de gastronomia, els germans Torres! Els germans Torres amb les seves dues receptes formen part de la col·laboració entre l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i ElNacional.cat. Ens obren casa seva per descobrir a través de les receptes de la seva àvia Catalina, dos plats perfectes per aquests dies: el Sergio cuina uns fideus a la cassola, i el Javier unes llenties estofades. Dos germans, dues receptes, i dues anècdotes: si no tenim fideus, el Sergio ens proposa una alternativa, i amb el Javier ens queda clar que quan cuina, ens fa venir gana a tots.

La vocació de Javier i Sergio Torres per la cuina neix quan tenien vuit anys de la mà de la seva àvia Catalina. Van començar aviat a estudiar i treballar la cuina al restaurant Reno de Barcelona i el Gira-sol d'Alacant, dues icones de l'alta cuina espanyola. Els germans Torres han estat capaços de treure el màxim rendiment de tots els seus mestres i un cop apresa la base, els ha arribat el moment de donar pas a la seva creativitat i inspiració.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCINA Hermanos Torres (@hermanostorres) on

El 2002 decideixen incorporar-se com a socis-xef al Rodat de Xàbia, a la Costa Blanca, establiment que forma part de Small Luxury Hotels of the World. Comparteixen aptituds i demostren que les seves mans treballen millor unides. Al març de 2007, després d'un viatge al Brasil, s'enamoren de país, de la seva gent i de la seva gastronomia i s'embarquen en el projecte d'obrir un restaurant gastronòmic al país carioca. El van anomenar Eñe i es van establir a Sao Paulo. Aviat va guanyar la confiança de crítica i públic, amb una oferta basada en la tapa espanyola. A finals de 2009, la demanda i l'amor faciliten l'obertura d'un altre Eñe, aquest cop a Rio de Janeiro. Abans, el 2008, Sergio i Javier Torres fan realitat el somni que perseguien des de petits. Després de demostrar que les seves experiències individuals sumen, s'alineen amb la cadena hotelera Sol Meliá per inaugurar, al pis 24 de l’hotel ME Barcelona, ​​el seu propi restaurant a la seva ciutat natal. El seu nom, Dos Cielos, respon a com els deia la seva àvia quan eren nens.

Amb treball i amor i una cuina de gran intensitat sàpida i en constant evolució, resultat de la seva magistral domini de noves tècniques, que apliquen amb especial sensibilitat a una matèria prima excepcional en la qual abunden els productes de temporada i els vegetals de tota mena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCINA Hermanos Torres (@hermanostorres) on

El 2018 obren COCINA Hermanos Torres i tanquen el Dos Cielos Barcelona. Encaixant així el somni d'una "cuina amb taules", és a dir, un espai obert, pròxim a la gent per rebre, acollir i compartir. La cuina al centre. Envoltats de taules destinades a les verdures, al peix i marisc, a les carns i a les aus, a la reposteria, a les preparacions i a les coccions lentes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCINA Hermanos Torres (@hermanostorres) on

"La nau dels somnis", com ells anomenen al restaurant, els fa guanyar dues estrelles Michelin el mateix any.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCINA Hermanos Torres (@hermanostorres) on

Segueixen també amb el Dos Cielos Madrid que funciona a ple rendiment.

Precedits per Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo", el primer va ser el xef Carles Gaig i els seus ous ferrats (amb aigua!), el seguia la xef Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats, el tercer va ser el xef Nandu Jubany amb les seves patates estofades, el quart era Joan Roca amb l'arròs a la cassola, la Núria Gironés de Ca l’Isidre va endolcir la Pasqua amb la recepta d'una mona típica del Penedès i fa pocs dies el xef Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar ens cuinava un deliciós risotto amb tomàquet i alfàbrega.