Per tal de fer més amè i entretingut el confinament pel coronavirus, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat hem posat en marxa una iniciativa pionera als mitjans de comunicació catalans que apropa els grans cuiners del país a través de receptes breus i fàcils de fer a casa. La primera recepta que vam poder gaudir va ser la del xef Carles Gaig i els seus ous fregits.

Són unes propostes culinàries ideals per aquests dies de confinament que es poden seguir a través d'un tutorial en vídeo que els xefs catalans graven a les cuines de casa seva. En successives entregues apareixeran tots els cuiners que han estat guardonats amb el Premi Nacional de Gastronomia que entrega anualment l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, que ha celebrat ja XVII edicions i que es va iniciar el 2002 amb el Celler de Can Roca de Girona. 

Avui us presentem la proposta de la xef Fina Puigdevall, Premi Nacional de Gastronomia 2019. Autodidacta i capdavantera a la comarca de la Garrotxa, va obrir el restaurant Les Cols el 1990. Gràcies a la seva passió i als coneixements de cuina de la seva mare, la xef va començar a desenvolupar una cuina emparada en la tradicióó catalana, en l'estacionalitat i en la poesia de productes senzills i locals.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fina Puigdevall (@lescols_finapuigdevall) on

Va oferir el primer sopar a Les Cols l'11 de maig de 1990, un projecte que, juntament amb el seu equip, ha fet créixer amb constància i treball.

L'evolució de la Fina Puigdevall va portar al restaurant Les Cols a fer-se amb la primera estrella Michelin l'any 2005. La segona arribaria cinc anys mes tard, l'any 2010.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fina Puigdevall (@lescols_finapuigdevall) on

La tradició de cuina familiar té continuïtat amb les filles de la Fina: La Clara a la Sala, la Martina a la cuina, i la Carlota en plena formació. Les Cols és un projecte d'equip, lligat a la terra, als productors, als ciutadans d'Olot, a la Vall de Bianya i a La Garrotxa.

Farro amb ous escalfats (o poché), per Fina Puigdevall

La xef Fina Puigdevall ens elabora farro amb ous escalfats. El farro és la farina de blat de moro, típica de la Vall de Vianya. Un plat senzill i molt saludable, perfecte per fer aquests dies de confinament!

 

Puigdevall també aprofita la oportunitat per enviar-nos unes paraules sobre l'època que estem vivint. 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat