Gràcies als grans xefs d'aquest país, el confinament s'està fent més distret. Dues vegades a la setmana, els Premis Nacionals de Gastronomia, ens ofereixen les receptes des del cor de casa seva, la cuina. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i ElNacional.cat treballem plegats per presentar-vos plats ideals per a aquests dies que hem d'estar a casa. El primer va ser el xef Carles Gaig i els seus ous fregits (amb aigua!), la segona va ser la xef Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats, el tercer va ser el xef Nandu Jubany amb les seves patates estofades i el quart va ser el Joan Roca amb l'arròs a la cassola. 

Avui, per endolcir aquests dies de Pasqua, la xef Núria Gironés del Restaurant Ca l’Isidre (Premi Nacional de Gastronomia 2017), ens elabora la garlanda, una coca típica de Vilafranca del Penedès (però es consumeix també a l'Alt i Baix Penedès, i a l'Anoia) que tradicionalment s'utilitzava com a mona de pasqua, posant-li per la ocasió tants ous com anys tenia el fillol. Té forma de tortell ensucrat i entre els seus ingredients característics hi figura la matafaluga remullada amb anís. Tot i que la tradició encara persisteix per Pasqua, la garlanda és un postre típic del Penedès durant tot l'any. 

El xef Isidre Gironés va obrir les portes de Ca L'Isidre el 1970 com a restaurant de cuina de mercat catalano-mediterrània on el producte de temporada era el protagonista. Durant més de 50 anys, cada matí, Gironés ha anat al mercat de la Boqueria a la cerca dels millors productes de cada temporada per elaborar exquisides receptes de la cuina tradicional catalana.

El saber fer d’Isidre i de la seva esposa Montserrat, ha convertit Ca l’Isidre en un referent de la ciutat comtal, guanyant-se la fidelitat d’un públic amb un gust excel·lent per la bona gastronomia.

 Actualment, la seva filla Núria Gironés s’encarrega de crear les receptes juntament amb l’equip de cuina i el xef. Des de molt jove, Gironés compagina els estudis de Gestió Hotelera amb el treball de cuina i pastisseria al restaurant dels seus pares.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Ca L’Isidre (@calisidre) on

L’amor pels fogons que li va transmetre la seva àvia Àngela i l’admiració del seu pare per la cuina francesa la condueixen a continuar la seva formació a França i Suïssa on recorre algunes de les millors cuines d’Europa del moment. Posteriorment, fa cursos de pastisseria a França. Finalitzada aquesta etapa, es reincorpora a Ca l’Isidre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Ca L’Isidre (@calisidre) on

La seva inquietud pel món del vi, heretada del seu pare, la porta a cursar estudis de sommelier, i s’uneix a l’equip de sala del restaurant, per atendre els clients i seleccionar els vins. El 2017, Núria es fa càrrec de la direcció de Ca l’Isidre i li aporta una alenada d’aire fresc respectant la seva identitat. En aquesta nova etapa, compta amb la col·laboració d’un gran equip de professionals.

 Amb el xef Jordi Juan treballa per elaborar els plats, barreja de cuina tradicional catalana i mediterrània, amb tocs moderns, basats en els millors productes de temporada i proximitat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Ca L’Isidre (@calisidre) on

José Millán és qui dirigeix la sala atenent els clients amb la dedicació heretada d’Isidre. Compten amb un extens celler de més de 400 referències de vins clàssics i artesans de tot el món.