Aquest dissabte era l'últim de quatre dies de mobilitzacions a Barcelona en què el col·lectiu sanitari i el sector educatiu han reclamat millores en les  condicions laborals dels col·lectius menys visibles, com són les infermeres o els  tècnics especialistes d'educació especial, així com uns serveis públics de qualitat. Concretament, s'ha celebrat a la plaça Sant Jaume la concentració que ha tancat la setmana calenta a la capital catalana, sense que hi hagi hagut cap avanç en les negociacions i, de moment, continua convocada per a la setmana vinent la vaga de metges a l'espera d'una nova reunió amb el Departament de Salut aquest dilluns. Amb tot, a la concentració d'aquest dissabte hi han participat sanitaris, professors i estudiants per reclamar "més diners als serveis públics i enlloc del Quart Cinturó", en referència a la negociació dels pressupostos. 

Amb tot, la concentració d'aquest dissabte, que ha estat la menys concorreguda de la setmana amb uns 300 participants, ha estat convocada per USTEC i sindicats minoritaris de tot tipus de personal sanitari, entre ells CATAC-CTS, Infermeres de Catalunya, el sindicat de tècnics d'infermeria SAE o CSIF. En canvi, no ha participat de la protesta d'aquest dissabte Metges de Catalunya, que té la seva pròpia agenda de reivindicacions i de mobilitzacions. Per exemple, mentre dimecres 25 els sanitaris es manifestaven pel centre de Barcelona juntament amb els professors, els metges es van concentrar davant el Departament de Salut i es van manifestar fins a l'Estació de Sants. 

"Educació i sanitat, pública i de qualitat", "Què passa? Que privatitzen massa" o "els diners públics, per als serveis públics" són alguns dels lemes que han corejat els concentrats. Entre aquests hi havia també representants del Sindicat d'Estudiants, que han clamat per una vaga general, i representants de plataformes d'interins, treballadors del sector sociosanitari, d'usuaris de la sanitat -com a Marea Blanca- i de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Des de la CGT, el representant d'Ensenyament, Pedro Mercader, ha volgut deixar clara la posició del sindicat: "Calen més diners als serveis públics i no al Hard Rock o al Quart Cinturó. Nosaltres seguirem lluitant perquè els diners de tots vagin al benestar de tothom i no cap a infraestructures que no demana ningú".

L'advertència dels sanitaris al conseller Manel Balcells

En el cas dels sanitaris, l'auxiliar d'infermeria i representant de CATAC-CTS, Anna Alcalà, ha advertit al conseller de Salut, Manel Balcells, que no pot arreglar els problemes de la sanitat pactant solament amb els facultatius, un retret que s'ha anat repetint durant aquesta setmana i que fa referència a les demandes de Metges de Catalunya, un sindicat amb el qual el conseller s'ha anat reunit durant aquests darrers dies per mirar de desconvocar la seva aturada. "Els problemes de la sanitat no s'arreglaran pactant amb un sol col·lectiu i si preteneu tancar aquest conflicte d'aquesta manera, ens tindreu al carrer, mobilitzats i fent les vagues que calguin", ha avisat Alcalà.

Per la seva banda, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha denunciat que l'educació i altres serveis públics estan "menyspreats" als pressupostos de la Generalitat de 2023, que el Govern encara no ha aconseguit tancar amb el PSC de Salvador Illa. "Hard Rock, el quart cinturó i l'ampliació de l'aeroport; Això són polítiques d'esquerra?", ha criticat Segura, en al·lusió a una part de les propostes dels socialistes per poder plantejar-se un suport als comptes.