1. La CUP es queda on era

La CUP ha sortit del Debat Nacional de Manresa tal com n’havia entrat: demanant a Junts pel Sí un candidat alternatiu a Artur Mas. La resta de demandes són les mateixes: “ruptura, pla de xoc i procés constituent”, en paraules de la número dos per Barcelona, la diputada Anna Gabriel. La jornada s’ha tancat amb la votació, no prevista, de les quatre alternatives a debat. Aquests són els resultats.

2. PP: Constitució al peu de la lletra

Seguir la Constitució, res de reformar-la i defensa sense condicions de l'Estat de les Autonomies és la recepta que el Partit Popular ha presentat avui com a tronc central del seu programa electoral de cara al 20D. Sota el nom de "L'Espanya que volem", el PP s'ha presentat com l'opció per assegurar que "ni Espanya ni la sobirania nacional seran trossejades". "Aplicarem tots els recursos que la Constitució ens habilita per plantar cara als que volen que una part d'Espanya deixi de ser-ho", han avisat, en referència als independentistes catalans.

3. C's: + educació, – independentisme

Ciutadans s’ha compromès aquest diumenge a treballar per a una “regeneració democràtica vinculada a l’educació” durant la presentació del seu programa electoral. Segons Albert Rivera, hauria de servir per acabar amb el fracàs escolar i el desconeixement de l’anglès, i per inserir valors com els que gaudeixen a França. “Amb gent educada en el respecte, amb valors, ningú xiularà a ningú”, ni tampoc defensarà “referèndums separatistes, que el que pretenen és carregar-se Espanya”, ha dit.

4. Homs: missatge per a Europa

Democràcia i Llibertat (DLl) anirà a Madrid a dialogar. Però no el “dialogar” que coneixíem fins ara –format peix al cove, per exemple– sinó amb l’objectiu directe de “convèncer la comunitat internacional que amb l’Estat espanyol no hi ha res a fer i que [nosaltres] ho hem fet bé”. Aquesta és l’estratègia que ha dibuixat Francesc Homs, cap de llista per Barcelona de Democràcia i Llibertat (CDC, RCat, DemoCat) per a les eleccions espanyoles del 20D, durant la presentació del seu programa aquest matí.

5. En Comú Podem n'aprèn

En Comú Podem no ha volgut cometre el mateix error que els seus companys de Podemos i ha posat el referèndum vinculant com a primer punt del seu programa electoral per a les eleccions del 20D. La coalició d’ICV, EUiA, BeC i Podem ha presentat les seves propostes al parc de l’Estació del Nord. Catalunya “s’hi juga molt” en aquests comicis, segons el número u per Barcelona, Xavier Domènech. “Anem a Madrid a aconseguir el famós referèndum”, ha anunciat.

6. El PSC s'apunta al #pressingCUP

La cap de llista del PSC a les eleccions ha advertit avui que si la CUP dóna suport finalment a Artur Mas perquè sigui president de la Generalitat, generaria "encara més bloqueig" i faria que Catalunya "seguís sense anar enlloc". Chacón ha assegurat que la Presidència de la Generalitat "és una cosa molt més seriosa que el que Mas, agafat a la cadira, i la CUP estan fent amb ella".

7. La Grossa ja camina

El personatge símbol de la loteria de Nadal catalana ja volta per quioscs i altres establiments on es venen els seus dècims. Aquesta tarda se l'ha vist a Vilassar de Mar:

20151129_130238