IMG_2720-DINS-2

En Comú Podem no ha volgut cometre el mateix error que els seus companys de Podemos i ha posat el referèndum vinculant com a primer punt del seu programa electoral per a les eleccions del 20D.

La coalició d'ICV, EUiA, BeC i Podem ha presentat les seves propostes al parc de l'Estació del Nord. Catalunya "s'hi juga molt" en aquests comicis, segons el número u per Barcelona, Xavier Domènech. "Anem a Madrid a aconseguir el famós referèndum", ha anunciat.

Domènech ha presumit de ser l'única candidatura que defensa el dret a decidir. Tot i això, no s'ha volgut mullar posant terminis a la consulta i s'ha limitat a insistir sobre la "urgència" de la seva celebració.

Un 'sí' i molts 'no'

A part del 'sí' al referèndum, el programa d'En Comú Podem inclou molts 'no' ja coneguts: no al Barcelona World, no a la MAT, no al Pla Hidrològic de l’Ebre, no a les nuclears i no al quart cinturó.

Els integrants de la candidatura, destacant la seva presència a les lluites socials, han proposat la creació d'un Ministeri de Feminisme i Diversitat Sexual, la despenalització de l’avortament, una reforma fiscal, la lluita contra la corrupció i la prohibició dels desnonaments.