IMG_2741

Democràcia i Llibertat (DLl) anirà a Madrid a dialogar. Però no el "dialogar" que coneixíem fins ara –format peix al cove, per exemple– sinó amb l'objectiu directe de "convèncer la comunitat internacional que amb l’Estat espanyol no hi ha res a fer i que [nosaltres] ho hem fet bé". Aquesta és l'estratègia que ha dibuixat Francesc Homs, cap de llista per Barcelona de Democràcia i Llibertat (CDC, RCat, DemoCat) per a les eleccions espanyoles del 20D.

Homs ha presentat el programa de la candidatura a El Born Centre Cultural. Tenia davant Neus Munté i l'exalcalde Xavier Trias, entre altres prohoms convergents. Artur Mas no hi era: era el dia d'Homs.

Aquesta aposta pel diàleg –ha recordat Homs– també està present al punt novè de la declaració de ruptura i al programa de Junts pel Sí i és bàsic per aconseguir l'Estat propi. "No venim a guanyar cap concurs d’independentistes de cap de setmana, sinó a fer possible la independència", ha sentenciat el candidat, amb una punta de vidriol.

Intolerància amb la corrupció

El programa de DLl està fet "tocant de peus a terra però amb mirada llarga" i  l'experiència dels últims tres anys de govern, ha explicat. Les mesures combinen "urgències del present amb el dibuix d'un nou país".

 

En aquest sentit, s'han volgut destacar accions d'"intolerància amb la corrupció" que començaran "per casa seva" i també altres iniciatives per aconseguir que Catalunya pugui disposar dels seus propis recursos.

"Fons de Liquidació"

Homs, que s'ha referit al FLA com a "Fons de Liquidació de l'Autogovern", ha denunciat que el PP "s’ha desacomplexat" duent a terme una "política agressiva" contra Catalunya per aconseguir vots. Les polèmiques condicions del FLA són per Homs un "atac als farmacèutics, a la cultura i als emprenedors", entre d'altres.

 

Davant d'aquesta "acció deliberada d'atac i ofegament a Catalunya", el candidat ha recordat que cal "tenir les coses clares i saber identificar l’adversari". Semblava que aquest missatge tenia també com a destinataris els participants al debat de Manresa. Potser.