Podemos inclou ara "un referèndum amb garanties" al seu programa / EFE.

Després de no incloure el referèndum a l'escocesa al programa que va publicar dilluns 23 de novembre, Podemos rectifica al seu web i afegeix un paràgraf que amplia la informació de la mesura 277 en què parlava d'"avaluar i debatre les experiències del Regne Unit i Canadà".

Ara Podemos estableix que "promourà la convocatòria d'un referèndum amb garanties a Catalunya perquè els seus ciutadans i ciutadanes puguin decidir el tipus de relació territorial que desitgen establir amb la resta d'Espanya". Tot i això, no especifica si es faria el 2016 com defensa Catalunya Sí que es Pot.

podemos 3

També ho especifica un document al qual ha tingut accés El Nacional:

podemos referendum

Aquest canvi, de moment, només apareix al web, atès que es tracta d'un afegit d'última hora, i no surt a la versió editada i descarregable en PDF del programa.

Podemos va assumir el dret a decidir a finals d'octubre com a eix principal del seu programa. Després de la patacada de CSQP a les eleccions catalanes va comprometre's amb un referèndum vinculant per a Catalunya en què defensaria el NO a la independència.

Pablo Iglesias ha estat preguntat sobre aquest tema des que ha fet públic el seu programa i ha insistit que el text inicial, sense aquest aclariment, ja es referia al referèndum promès.