La ultradretana Sílvia Orriols es nega a mantenir contactes amb la resta de partits de Ripoll, segons ha explicat ella mateixa aquest dimecres en la primera roda de premsa que fa des de les eleccions municipals 2023. La líder del partit ultra Aliança Catalana ha assegurat que la seva formació és l'única força que pot oferir estabilitat a la ciutat, alhora que ha afirmat que la seva llista va guanyar "amb contundència" i "contra tot pronòstic". Tot, el mateix dia que Junts ha seguit pressionant per obtenir l'alcaldia de Ripoll. "O surto jo o surt la senyora Sílvia Orriols", ha etzibat la candidata Manoli Vega.

🟡 Els diversos rostres de l’extrema dreta: "És un polvorí"

És en aquest context que Orriols ha anunciat que no mantindrà contacte amb les altres forces polítiques (Junts, ERC, PSC, CUP i Independents), a més d'exigir-los que s'apartin. "Haurien d'anar al racó de pensar", ha subratllat. La ultradretana també ha assegurat que complirà "fil per randa" el seu programa i que s'ha fixat com a objectiu arribar al Parlament. En aquest sentit, les pròximes eleccions catalanes se celebraran a tot tardar el 2025 — davant la negativa del president Pere Aragonès d'avançar els comicis i la manca d'entesa a l'oposició per tirar endavant una moció de censura.

Junts vol l'alcaldia de Ripoll

Va ser aquest dimarts quan ERC, el PSC i la CUP van allargar la mà a Junts per governar a Ripoll i evitar que l'extrema dreta arribi a l'alcaldia. Però els juntaires s'han regirat contra aquesta mena de front antifeixista, han contradit la direcció nacional i ara volen encapçalar el pròxim govern municipal. Tot i que va decidir no aspirar a l'alcaldia després de perdre gran part dels regidors que tenia, Manoli Vega i el seu equip han donat un cop de timó per intentar liderar l'alternativa — tot i que això pugui traduir-se en l'ascens de la ultradreta al poder. 

"O surto jo o surt la senyora Sílvia Orriols", ha amenaçat Vega aquest dimarts. És un canvi sobtat que es deu a la manera com han gestionat el pacte ERC, el PSC i la CUP, segons ha argumentat ella mateixa. I és que a Junts s'han sentit "exclosos" i "menystinguts" en les negociacions, després de la polèmica encetada per Laura Borràs. Per a més inri, la candidata de Junts ha atacat directament a la inclusió de la CUP dins del pacte. "També veiem que el programa de la CUP i el de Junts no tenen res a veure", ha dit. Per la seva banda, els anticapitalistes han censurat Junts per "titubejar" davant l'extrema dreta a Ripoll

 

Imatge principal: primera roda de premsa de Sílvia Orriols (Aliança Catalana) des de les eleccions municipals 2023 / ACN